W supermarkecie "Admirał" mieszczący się na Placu Kaszubskim 15, można zakupić prawie całą gamę piw z Browaru Kormoran (Irish Beer, Cherry Beer oraz Imbeer), z Browaru Jurand (Premium) oraz z Browaru Kiper (Pilsner -w bączku).
Gdynia -Ciekawe Piwa
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
W sklepie spożywczym "Dusza" na ul.Starowiejskiej 10 jest do nabycia "Kryształ" z Browaru Zwierzyniec w butelce pól litrowej w cenie 1,45zł.
-
-
W Rumi, w sklepie spożywczym naprzeciw Urzędu Miasta można dostać Juranda i jedno z piw z ciechanowskiego Gambrynusa (chyba Wyborne). Piwa niepasteryzowanego można na pewno napić się w Sopocie w pubie U Przyjaciół na ul. Polnej, warto też sprawdzić w gdyńskiej Zielonej Tawernie.
Comment
-
-
W Rumi w Polomarkecie też zdarzają się niespodzianki. Trafiłem tam na Kasztelana z Sierpca, Hammera z Głubczyc.
W Sopocie trzeba zaglądać do Elei (dawna Billa) - oprócz piw z Czech trafiają się też polskie piwa, rzadziej spotykane (Książ, Piast), co ważne w butelkach. Niespodzianki zdarzają się też w delikatesach na Monciaku (idąc w kierunku molo, po prawej stronie, na przeciwko wylotu ul. Haffnera, szerokie przeszklone drzwi).
Cieszy mnie też że w hipermarkecie Geant można znaleźć np. Łomżę (niestety w puszkach).
Comment
-
-
W gdyńskim Atucie można zakupić piwo niepasteryzowane w butelce (Rycerz z Browaru Gościszewo). Niepasteryzowne wyroby z Browaru Amber są dostępne jedynie z beczki. Szczegóły tutaj: http://www.browar.biz/forum/showthre...highlight=atut
oraz tutaj:
Ps. Arcy ! Jak chcesz się opisywać sklepy rumskie to załóż odpowiedni temat!Last edited by abernacka; 2004-08-01, 20:39.
Comment
-
-
Przecież Rumia to jak Gdynia, tylko troszkę gorsza Mały wypadzik autobusem po Gambrynusa chyba wart jest wstawienia Rumi w temacie gdyńskim.
A teraz powiedz mi gdzie jest ten Atut, bo nazwę kojarzę, ale miejsce nie. Muszę szybko skorzystać, zanim na dobre wyniosę się z Gdyni.
Comment
-
-
Aha, pytałem w tym rumskim sklepie, skąd wzięli Gambrynusa i Juranda. Podali mi jakąś hurtownię o nazwie coś jakby Furman (może to nazwisko właściciela?), która mieści się we Władku i w Pruszczu. Najmocniej przepraszam, że nie założyłem tematu Furman, ale to chyba byłoby bez sensu.
Comment
-
-
arcy napisał(a)
(...) Najmocniej przepraszam, że nie założyłem tematu Furman, ale to chyba byłoby bez sensu.
Comment
-
-
arcy napisał(a)
Przepraszam abernacka
Fakt! Dzisiaj także byłem w Atucie na świeżutkim Rycerzyku (Dzisiejsza Dostawa!).
Comment
-
Comment