Rumia - ciekawe piwa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10867

Rumia - ciekawe piwa

Będąc na wycieczce rowerowej z moją ukochaną zahaczyliśmy o "największy" sklep spożywczy "Polo Market" w Rumi znajdujący się przy ul. Dąbrowskiego 109. A w nim kilka miłych niespodzianek! Kujawiak Jasny z browaru Bydgoskiego w cenie 1,89zł za flaszkę pół litrową, Kasztelan Jasny z Sierpca w cenie 1,84zł za pól litra (była także wersja 0,33l) + kilka dziwnych wynalazków z Głubczyc i Jabłonowa.
    Piwna turystyka według abernackiego
  • arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

Ogólnie do PoloMarketu warto czasem zajrzeć. Poza tym, koniecznie odwiedź sklep przy Sobieskiego 10 - mają tam Juranda Premium i Mocnego oraz któreś z piw ciechanowskiego Gambrynusa.
    Poza tym w Rumi są chyba 2 Admirały, w których też można liczyć na niespodzianki.

Z pozdrowieniami
    były rzecznik prasowy Urzedu Miasta Rumi

Comment

• Avinetiv
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2004.07
      • 38

W Admirałach można znaleźć wynalazki w stylu Guinness czy Corona Extra, z niższej półki cenowej niestety tylko te najpopularniejsze + Wojaki i tym podobne.

Comment

• arcy
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.07
        • 7538

W sklepie na Sobieskiego 10 znalazłem Fuhrmanna. Na etykietce Połczyn Zdrój, na kontrze Brok-Strzelec.

Comment

• bury_wilk
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.01
          • 2655

Ja Fuhrmanna trafiłem bardzo niespodziewanie w Karwi. Więcej na ten temat napiszę w odpowiedniejszym temacie jak się pozbieram

Lubię kiedy się zieleni
          Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

Related Topics

Collapse

• Ahumba
            Rumia, Hallera 2, Browar Miejski Pompa
            Ahumba
            W ostatni weekend w Rumii otworzył podwoje Browar Miejski Pompa. Budynek podobno dawnej przepompowni znajduje się niecałe 10 minut spacerkiem od stacji kolejowej. Na środku lokalu jest szyba w podłodze z widokiem na fermentory. Aktualnie są cztery piwa: pils, lager, pszeniczne i ciemne (podobno...
            2025-02-11, 20:31
          • Alkoneser
            Browary restauracyjne w Polsce
            Alkoneser
            Cześć,
            mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
            2024-08-05, 11:26
          • Shedao
            Rumia, I Dywizji Wojska Polskiego 37, Restauracja Podkowa
            Shedao
            W Rumii od jakiegoś czasu funkcjonuje browar Końska Grzywa. Jako, że 7 lipca znalazłem się w tym mieście, postanowiłem podskoczyć do niego (ul. Zakopiańska 30) celem zakupu ichniego piwa, no i odwiedzenia kolejnego browaru, oczywiście. Niestety, jest to przybytek bez sklepiku tudzież knajpki;...
            2018-07-12, 11:36
          • abernacka
            Rumia, Dąbrowskiego 109, Polo Market
            abernacka
            Będąc na wycieczce rowerowej z moją ukochaną zahaczyliśmy o "największy" sklep spożywczy "Polo Market" w Rumi znajdujący się przy ul. Dąbrowskiego 109. A w nim kilka miłych niespodzianek! Kujawiak Jasny z browaru Bydgoskiego w cenie 1,89zł za flaszkę pół litrową, Kasztelan Jas...
            2004-08-09, 20:18
          • bastion
            Ukraina, Kropivnicki, Vierhna Permska 88, Dudliar.
            bastion
            To ciekawe że miasto założone w 1784 roku, ma obecnie już piątą nazwę. W zależności od tego z której strony wiał wiatr historii, tak często zmieniała się jego nazwa. Być może że kiedy tam kiedyś zaglądnę, będzie się nazywało jeszcze inaczej. Ale dajmy temu spokój, to w sumie...
            2022-01-05, 21:49
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...