Wszystkim zmierzającym do Poznania od strony Bydgoszczy proponuję przystanek w Żninie. Wjeżdżając od strony Lubostronia mijamy dwie (jedna po drugiej) stacje benzynowe. Na drugiej znalazłem Staropolskie ze Zduńskiej Woli i Leżaka z Ciechanowa. Jadąc dalej, mijamy browar (ul. Mickiewicza 27). Po drugiej stronie tejże ulicy, jakieś 100 m od browaru jest niewielki sklepik spoż-monopolowy. Oprócz miejscowych wyrobów, mają także Relax z Kłodawy.
Żnin
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
-
Channel: Niemcy
-
-
Na terenie byłej cukrowni "Żnin" powstaje kompleks hotelowo-gastronomiczno-rekreacyjny Cukrownia Żnin Park Industrialny. Powstał już hotel, browar, kręgielnia. Ma jeszcze być aquapark, kino...
Browar wkomponowano w halę wachlarzową kolejki wąskotorowej gdzie znajduje się...-
Channel: Kujawsko-Pomorskie
-
-
Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,...-
Channel: Śląskie
-
-
Komuś kto choć raz był w Pradze i trochę interesuje się kraftowym piwem, nazwa browaru powinna coś mówić. Choć pierwszą warkę uwarzono tu w maju 2021, to od około 7 lat piwa Bad Flash były warzone kontraktowo w różnych czeskich browarach przez dwóch dobrze znanych w praskim piwnym światku...
-
Channel: Czechy
-
-
Sam go kiedyś wytargałem jak leżał przygotowany do wywózki razem z innym złomem na terenie dawnego browaru. Dziś oddam go za symbolicznyą dychę. Albo więcej - to już zależy od kupującego
Serrrrrrdejcznie zapraszam, unikalny złom
https://allegro.pl/oferta/szyld-blaszany-leszek-znin...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2022-01-21, 13:29 -
- Loading...
- Koniec listy.