poszukuje piw z małych i średnich browarów polskich, w tym głównie noteckiego (szczegóły na PW co jest w Waszym zasięgu). a żeby nie było łatwo poszukuję również takich piw:
Velkopovicky Kozel Cerny, Hradebni Tmave, Staropramen Granat, Pardubicky Porter, Pernstejn Granat, Radegast Dark, Lasko Netopir lub Temne Lasko, Lićanka Velebistsko Tamno, Kapuziner Weisbier lub Winter-Weisbier, Lowenbrau Triumphator, Franken Brau Schwarzbier i Weissbier, Eisenacher Schwarzer Drachen, Erdinger Schneeweise, Colbitzer Schwarzbier i Bock, Sternquell Bock bier, Fohrenburger Oktoberfest Bock, Olvi Doppelbock, Andechser Bergbock Hell, 7 Stern Chilli Holunder Weizen, Holsten Maibock, Herforder Maiboch lub jakikolwiek godny maibock.
w ofercie mam jedynie wybór piw C.K. Browaru, Relakspolu, ew. Jagiełło Mocny, Imielin Szpunt Mocne oraz Brackie.
e-prezes napisał(a) poszukuje piw z małych i średnich browarów polskich, w tym głównie noteckiego (szczegóły na PW co jest w Waszym zasięgu). a żeby nie było łatwo poszukuję również takich piw:
Velkopovicky Kozel Cerny, Hradebni Tmave, Staropramen Granat, Pardubicky Porter, Pernstejn Granat, Radegast Dark, Lasko Netopir lub Temne Lasko, Lićanka Velebistsko Tamno, Kapuziner Weisbier lub Winter-Weisbier, Lowenbrau Triumphator, Franken Brau Schwarzbier i Weissbier, Eisenacher Schwarzer Drachen, Erdinger Schneeweise, Colbitzer Schwarzbier i Bock, Sternquell Bock bier, Fohrenburger Oktoberfest Bock, Olvi Doppelbock, Andechser Bergbock Hell, 7 Stern Chilli Holunder Weizen, Holsten Maibock, Herforder Maiboch lub jakikolwiek godny maibock.
w ofercie mam jedynie wybór piw C.K. Browaru, Relakspolu, ew. Jagiełło Mocny, Imielin Szpunt Mocne oraz Brackie.
weryfikuję listę poszuikiwanych przeze mnie piw:
Bartek, Bojanowo, Edi, Głubczyce - Brzeg, Gościszewo, Janów Lubelski, Regina, Stanley, Szwejk.
Po za tym bardzo bym chciał wypić piwo ze wszystkich trzech browarów restauracyjnych, jednak w najbliższym czasie nie mam w planach wojaży
Jeśli ktoś mógłby się za mną wymienić byłbym szczęsliwy. W Warszawie wybór jest spory, więc jest szansa, że coś na wymianę uda mi się zakupić.
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
Co do piw z browaru z mojej rodowej miejscowości to sytuacja jest taka, że w chwili obecnej nie ma żadnych oficjalnie podpisanych adresem brzeskim na kontrach. Nieoficjalnie natomiast mówi się, że każde marketowe piwo w butelkach euro i NRW (ale już nie w puszkach) sygnowane jako Głubczyce pochodzi z Brzegu.
Co do Szwejka... Poszperaj dokładnie na forum i dopisz literki ś.p. do tego piwa.
abernacka napisał(a) Bardzo ciekawe co piszesz! Janówa z butelki piłem ostatnio cztery miesiące temu.
Janów ponoć już przestał butelkować piwo
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
w tej chwili dopełniła się kropka nad 'i' i mam tego już dość
o ile dobrze pamiętam, nie licząc pierwszej paczki (frycowej) do pjenknika, wszystkie moje dotarły całe (przynajmniej nikt nie zgłaszał mi problemów), podczas gdy jedna na 2-3 dociera do mnie uszkodzona albo jak ostatnio prawdopodobnie oszukana (a nie wspomnę, że vifling eksportowe dotarło zepsute a rycerz z farfoclami).
może jestem pechowcem (zawsze o ty wiedziałem w głębi serca), może ktoś po prostu nie wykazuje wystarczającego zaangażowania a może to jakiś koszmar z którego się w końcu obudzę
ostatnia paczka dotarła "okaleczona" i z 5 piwek dostałem 2. przy tych kosztach wysyłanie po 3-5 piwek mija się z sensem.
moja oferta (patrz powyżej) też nie spotkała się z dużym odzewem. OK rozumiem, ale Wy żałujcie!
dużo tutaj wylano łez nad browarnictwem w Polsce i powiem, że browary, które upadają same sobie są winne! jeśli Wam nie zależy na ich rozpowszechnieniu to niech padają jak muchy! ja przerzucę się na swoje piwo od czasu do czasu przepijane relakspolem i C.K. browarem.
ps.
wczoraj na dodatek zniknęło Mocne Dobre Lwówka z mojego ulubionego całodobowego sklepu obok domciu.
Jak sie domyślam opisałeś teraz moją paczkę. Dobrze rozumiem?? Cóż ja mogę napisać. Butelki obwinąłem, czym tylko się dało aby dotarło do ciebie całe (tylko raz mi się zdarzyło aby niedoszła w całości taka paczka). A teraz piszesz, że aż trzy się flaszki zbiły. Jestem wściekły (nie na ciebie tylko na naszą kochaną pocztę ). Wspomniałeś że Rycerz był mocno pszenicznym. Niewiem, jak ja go wysyłałem nic mu nie dolegało. Adam 16 może to potwierdzić. Jest mi teraz tylko żal, że tak mnie oceniłeś.
Comment