A czy mógłbyś upublicznić listę z browarami w Albanii?
patrol piwny - Albania
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziA czy mógłbyś upublicznić listę z browarami w Albanii?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
czy ta lista nie może być upubliczniona? zawiera tajne namiary?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziczy ta lista nie może być upubliczniona? zawiera tajne namiary?
Każdy kto chce dostaje taki roboczy plik do wglądu, a nie wrzucam oficjalnego spisu z prostej przyczyny - nie chcę upubliczniać nie do końca sprawdzonej i poprawnej listy.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Kolejna po latach przerwy wizyta w Albanii okazała się strzałem w dziesiątkę. Wielka w tym zasługa Becika i jego listy. Udało mi się upić sporo piwa z 4 albańskich mikrusów, z tego bardzo dużą część po prostu za free, gościnność Albańczyków jest nie do opisania. A tam gdzie trzeba było zapłacić, i tak ceny były śmieszne. Do tego dobre jedzonko, ciepłe morze, piękne krajobrazy, zabytki.
Polecam ten kierunek.Last edited by piokl13; 2008-09-19, 07:56.
Comment
-
-
Rozpisz się więcej interesuje mnie czy odwiedziliście miejsca do których nie dotarłem. Czy byliście w restauracji KAON-u przy browarze i czy mieli tam juz ciemne i czerwone piwa?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Może potem opiszę każde miejsce, knajpkę osobno. A teraz w skrócie.
Na początek postawiłem na 3 dni we Vlora (jechaliśmy od południa). Dla małej, była zadowolona, woda ciepła, długo płytko. Ja wtopiłem (choć pić było co). Miały tam być 3 małe i Norga. Niestety nikt nie umiał mi pomóc znaleźć mikrusów, nikt o nich nie słyszał
Potem poszło lepiej, byliśmy w Fier, piwko smaczne.
W Tiranie zamiast piwa spacer + daity express.
Następnie Elbasan, knajpka Griemeli, a potem Pegas, warto było.
I na koniec popiłem ostro w Pogradec na koszt właściciela, miał 1 warkę. Tam mamy już tam kumpli
Myślimy, żeby tam wrócić (do Albanii).Last edited by piokl13; 2008-09-19, 12:27.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13 Wyświetlenie odpowiedzi1. Niestety nikt nie umiał mi pomóc znaleźć mikrusów, nikt o nich nie słyszał
2. I na koniec popiłem ostro w Pogradec na koszt właściciela, miał 1 warkę. Tam mamy już tam kumpli
3. Myślimy, żeby tam wrócić (do Albanii).
ad.2 My natomiast pilismy wino i piwo przy rybkach z jeziora w lokalnym barze z miejscowymi przy hotelu Sirena
ad.3 My teżGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziad.1 Taksówkarzy pytaliście?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziprzy hotelu Sirena
Comment
-
-
Zdjęcia okazów piwnych Albania
Może i nie w tej dyskusji, ale dołączam dla zainteresowanych zdjęcia kilku wyrobów albańskich(butelki,puszki,etykiety) zakupionych Szkodrze i w części wypitych. Korca jest w dwóch wersjach ciemnej ( pils dark), a także jasnej ( pils blonde)! Piwo Peja z Kosowa, ale to juz Albania i jest w sprzedazy i lane, ja próbowałem w restauracjach po przekroczeniu Sukobin (Czarnogóra) Murriqan (Albania)! W samym Skodrze bardzo wiele piwiarni z piwami albańskimi (gł. Stela, Tirana, Korca) ale i niemieckimi i włoskimi! Ceny od 100 leków w górę! 29.09.2008r. za 1 euro w kantorze ok. 120 leków!Last edited by Maggyk; 2008-10-06, 11:57.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika litek Wyświetlenie odpowiedziMoże i nie w tej dyskusji, ale dołączam dla zainteresowanych zdjęcia kilku wyrobów albańskich(butelki,puszki,etykiety) zakupionych Szkodrze i w części wypitych. Korca jest w dwóch wersjach ciemnej ( pils dark), a także jasnej ( pils blonde)! Piwo Peja z Kosowa, ale to juz Albania i jest w sprzedazy i lane, ja próbowałem w restauracjach po przekroczeniu Sukobin (Czarnogóra) Murriqan (Albania)! W samym Skodrze bardzo wiele piwiarni z piwami albańskimi (gł. Stela, Tirana, Korca) ale i niemieckimi i włoskimi! Ceny od 100 leków w górę! 29.09.2008r. za 1 euro w kantorze ok. 120 leków!Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
Comment