patrol piwny - Albania

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10862

A czy mógłbyś upublicznić listę z browarami w Albanii?
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• becik
      🥛🥛🥛
      • 2002.07
      • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
      A czy mógłbyś upublicznić listę z browarami w Albanii?
      wysyłam zainteresowanym na maila, kto chce proszę o PW z mailem
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23965

czy ta lista nie może być upubliczniona? zawiera tajne namiary?
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• becik
          🥛🥛🥛
          • 2002.07
          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
          czy ta lista nie może być upubliczniona? zawiera tajne namiary?
          Nie, nie zawiera nic tajnego, jest to po prostu lista robocza w pliku excellowskim, zawierająca sprawdzone, pewne jak i niepewne/domniemane browary, także domniemane pod względem lokalizacji. Także te już zamknięte. Nie wrzucam jej tutaj gdyż sam muszę jeszcze na niej nanieść kilka poprawek dotyczących browarów w Tiranie (gdyż jest na niej kilka błędów).
          Każdy kto chce dostaje taki roboczy plik do wglądu, a nie wrzucam oficjalnego spisu z prostej przyczyny - nie chcę upubliczniać nie do końca sprawdzonej i poprawnej listy.
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• piokl13
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2003.06
            • 946

Kolejna po latach przerwy wizyta w Albanii okazała się strzałem w dziesiątkę. Wielka w tym zasługa Becika i jego listy. Udało mi się upić sporo piwa z 4 albańskich mikrusów, z tego bardzo dużą część po prostu za free, gościnność Albańczyków jest nie do opisania. A tam gdzie trzeba było zapłacić, i tak ceny były śmieszne. Do tego dobre jedzonko, ciepłe morze, piękne krajobrazy, zabytki.
            Polecam ten kierunek.
            Last edited by piokl13; 2008-09-19, 07:56.

Comment

• becik
              🥛🥛🥛
              • 2002.07
              • 14999

Rozpisz się więcej interesuje mnie czy odwiedziliście miejsca do których nie dotarłem. Czy byliście w restauracji KAON-u przy browarze i czy mieli tam juz ciemne i czerwone piwa?

Comment

• piokl13
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2003.06
                • 946

Może potem opiszę każde miejsce, knajpkę osobno. A teraz w skrócie.
                Na początek postawiłem na 3 dni we Vlora (jechaliśmy od południa). Dla małej, była zadowolona, woda ciepła, długo płytko. Ja wtopiłem (choć pić było co). Miały tam być 3 małe i Norga. Niestety nikt nie umiał mi pomóc znaleźć mikrusów, nikt o nich nie słyszał
                Potem poszło lepiej, byliśmy w Fier, piwko smaczne.
                W Tiranie zamiast piwa spacer + daity express.
                Następnie Elbasan, knajpka Griemeli, a potem Pegas, warto było.
                I na koniec popiłem ostro w Pogradec na koszt właściciela, miał 1 warkę. Tam mamy już tam kumpli
                Myślimy, żeby tam wrócić (do Albanii).
                Last edited by piokl13; 2008-09-19, 12:27.

Comment

• becik
                  🥛🥛🥛
                  • 2002.07
                  • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13 Wyświetlenie odpowiedzi
                  1. Niestety nikt nie umiał mi pomóc znaleźć mikrusów, nikt o nich nie słyszał
                  2. I na koniec popiłem ostro w Pogradec na koszt właściciela, miał 1 warkę. Tam mamy już tam kumpli
                  3. Myślimy, żeby tam wrócić (do Albanii).
                  ad.1 Taksówkarzy pytaliście?
                  ad.2 My natomiast pilismy wino i piwo przy rybkach z jeziora w lokalnym barze z miejscowymi przy hotelu Sirena
                  ad.3 My też

Comment

• piokl13
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2003.06
                    • 946

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                    ad.1 Taksówkarzy pytaliście?
                    A owszem. Całemu tłumowi pokazywaliśmy spis. Mówili, że nie ma. W końcu jeden krzyknął "wiem". I zawiózł nas naciągacz do hotelu o nazwie podobnej do jednego z browarów. Jak ruszyliśmy, to jeszcze syna zawołał, co trochę po angielsku mówił, proponowali wycieczki po okolicy

Comment

• piokl13
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2003.06
                      • 946

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                      przy hotelu Sirena
                      Na ten hotelik się nie zdecydowaliśmy, bo sprawdziliśmy najpierw największy w mieście, w centrum tuż przy plaży, elegancki pokój z łazienką, tarasem, śniadaniem, chcieli aż 20E.

Comment

• litek
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2002.11
                        • 3

Zdjęcia okazów piwnych Albania

Może i nie w tej dyskusji, ale dołączam dla zainteresowanych zdjęcia kilku wyrobów albańskich(butelki,puszki,etykiety) zakupionych Szkodrze i w części wypitych. Korca jest w dwóch wersjach ciemnej ( pils dark), a także jasnej ( pils blonde)! Piwo Peja z Kosowa, ale to juz Albania i jest w sprzedazy i lane, ja próbowałem w restauracjach po przekroczeniu Sukobin (Czarnogóra) Murriqan (Albania)! W samym Skodrze bardzo wiele piwiarni z piwami albańskimi (gł. Stela, Tirana, Korca) ale i niemieckimi i włoskimi! Ceny od 100 leków w górę! 29.09.2008r. za 1 euro w kantorze ok. 120 leków!
                        Attached Files
                        Last edited by Maggyk; 2008-10-06, 11:57.

Comment

• Maggyk
                          Szara Adminiscjencja
                          🍼
                          • 2004.05
                          • 5618

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika litek Wyświetlenie odpowiedzi
                          Może i nie w tej dyskusji, ale dołączam dla zainteresowanych zdjęcia kilku wyrobów albańskich(butelki,puszki,etykiety) zakupionych Szkodrze i w części wypitych. Korca jest w dwóch wersjach ciemnej ( pils dark), a także jasnej ( pils blonde)! Piwo Peja z Kosowa, ale to juz Albania i jest w sprzedazy i lane, ja próbowałem w restauracjach po przekroczeniu Sukobin (Czarnogóra) Murriqan (Albania)! W samym Skodrze bardzo wiele piwiarni z piwami albańskimi (gł. Stela, Tirana, Korca) ale i niemieckimi i włoskimi! Ceny od 100 leków w górę! 29.09.2008r. za 1 euro w kantorze ok. 120 leków!
                          Zdjęcia proszę zamieszczać w galerii.
                          Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                          Piwo domowe -
                          Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                          PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• ada13
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2004.03
                            • 128

Nie wiem jaki był cel zamieszczenia tego postu, oferujesz puszki i etykiety na sprzedaż, wymianę ?

Comment

Przetwarzanie...
                            X