Najwyższy czas by zapowiedzieć nową książkę pt. "Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach 1945 - 1952" - a w zasadzie dwie książki, bo całe opracowanie będzie składać się z dwóch tomów, które ukażą się odrębnie. Na początek... tom II, czyli katalog. Tom I (synteza)...
Mam pytanko do zamieszkałych w Piekarach Śląskich i Krakowie, czy może istnieje jeszcze wykute w skale granitowej piwnice do składu piwa, mieszczącego się na centralnym wzgórzu Piekar Śląskich, browaru, może ktoś coś wie o istnieniu tej piwnicy.
W każdą pierwszą sobotę miesiąca w Bytomiu na placu przy Bibliotece Śląskiej odbywa się giełda staroci.
Byłem w zeszłym miesiącu i wypatrzyłem sporo osobników oferujących różnego rodzaju kufle (szkło, ceramika) oraz szklanki, jak również u kilku osób widziałem podstawki...
Martin Herda, kolekcjoner z Görlitz, posiada świadectwo pracy wystawione w 1892 roku przez browar Feldschlösschen w Bytomiu. Chciałby je wymienić na przedwojenne podstawki z Görlitz. Gdyby ktoś był zainteresowany, proszę się zgłosić do mnie na PW....