Najwyższy czas by zapowiedzieć nową książkę pt. "Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach 1945 - 1952" - a w zasadzie dwie książki, bo całe opracowanie będzie składać się z dwóch tomów, które ukażą się odrębnie. Na początek... tom II, czyli katalog. Tom I (synteza)...
W Piekarach Śląskich odbywają się od jakiegoś czasu dosyć regularne koncerty bluesowe, na których, co brzmi dość nieprawdopodobnie, występują dosyć znani bluesmeni z całego niemal świata. Imprezy te odbywają się w Ośrodku kultury "Andaluzja"
Najbliższe koncerty jakie...
Tak jak już wcześniej wspomniałem w drodze powrotnej z Żywca do Gdyni, zatrzymam się na kilka godzin na ziemi Śląskiej. Według mojego planu w Katowicach powinienem pojawić się o 9,25 rano (pociąg w kierunku Gdyni odjeżdża o 15,00). Wstępnie już się umówiłem z k.Aldachem na zabrzańskie...
Proponuje jeszcze przed świętami mały wypad na opładkowe Górnośląskie w Pubie Enter w Bytomiu.Dzień tygodnia wg.wolnego czasu.Godziny popołudniowe.Zapraszam.Może znajdzie się chociaż jedna dusza która przełamie sie piwnym opłatkiem.