Dziś zobaczyłem w bielskim "liderku" pięć rodzajów nowego piwa, były to pakowane w kartoniki małe 0.25 buteleczki: pilsa, klasztorniaka ciemnego, klasztorniaka białego i pseudoszkockie.Warzone we Fancji lub Belgii. Pakowane były po 12 i 6 sztuk, cena od 19,90 do 10,90. Były też pakowane po 4 piwa czeskie z Novej Paki, cena 8 złotych za opakowanie, nie podali ani ekstraktu, ani alkoholu. W najbliższym czasie zerknę do innych sklepów tej sieci i podam więcej szczegółów i sprawdzę czy występuje to tylko miejscowo, czy też nie.
Nowości w Leader Price
Collapse
X
-
W Chorzowie też przyuważyłem te piwa. Powoli robi się wysyp przed świętami takich wielopaków.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D -
O proszę, musze jutro odwiedzić Lider Szajs i sprawdzić czy będzie taki zestawik, bo chętnie bym kupił.Comment
-
W Płocku także to zauważono:
w temacie Płock - piwo - gdzie Pinio74 napisał(a)
W Leader Price pojawiły się ciekawostki: 6-paki piw w buteleczkach 0,25 l:
1) Abbaye de St. San (wg etykiety belgijskie klasztorne)
2) Blanche de St. San (belgijskie pszeniczne)
3) Mac Barlay - Biere Brune (ciemniak).
Można kupowac tylko 6-paki, ceny: 1) i 2) po 11,99 zł, 3) za 10,99 zł. Na opakowaniu wszystko mówiący napis: wyprodukowano i napełniono w UEBIRRARE HUMANUM ESTComment
Related Topics
Collapse
-
Warto zacząć może nie od tego, że browary zgłaszające akces spływały bardzo powoli (dzień przed Festiwalem wyglądało, że będzie z osiem), ale od fatalnej logistyki-rok temu były siedziska stoliki itd, a teraz tylko takie stoliki wyższe i też nie za dużo i niestety jak na raucie-na stojąco....
-
Channel: Festiwale piwne
2024-07-07, 17:28 -
-
Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
-
Channel: Holandia
-
-
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
-
Channel: Czechy
-
-
To najstarszy browar w Splicie bo działa już od jesieni 2015 roku. Mieści się w północnej, przemysłowej dzielnicy położonej niedaleko stacji kolejowej Split Predgrađe, od której to ulica Stinice przechodzi wiaduktem nad torami. W pobliżu browaru nie ma nic specjalnie ciekawego, wszędzie...
-
Channel: Chorwacja
-
-
Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
-
Channel: Austria
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment