Z pewnością w Zielonce nie ma tak bogatego asortymentu browarniczego, aczkolwiek znam kilka adresów ,które mogą się przysłużyć fanom piwa z mojego miasta :
1. Os. Zacisze, sklep "Promil". Jak na miasto tej wielkości, zasoby całkiem przyzwoite:
- Hanza (nie widziałem w innym sklepie)
- Koźlak
- Staropramen , Zlatopramen
- Steffl
2. Wypada tez wspomnieć o hipermarketach Auchan oraz z Tesco , w których do nabycia:
- Guiness
- Bittburger
- Corona
- Beamish (z kuleczką wewnątrz puszki :P)
- Franziskaner (także do nabycia w Piotrze i Pawle)
Nie potrafię powiedzięc jakie jeszcze z niezbyt ropowszechnionych piw jest tam do kupienia, w każdym razie są to ilości zadawalające. Piwa , które wymieniłem powyżej, to te, które najbardziej utkwiły mi w pamięci).
Jeśli ktoś z Zielonej Góry zna jakis przyzwoity sklep monopolowy, proszę o zostawienie adresu Pozdrawiam
1. Os. Zacisze, sklep "Promil". Jak na miasto tej wielkości, zasoby całkiem przyzwoite:
- Hanza (nie widziałem w innym sklepie)
- Koźlak
- Staropramen , Zlatopramen
- Steffl
2. Wypada tez wspomnieć o hipermarketach Auchan oraz z Tesco , w których do nabycia:
- Guiness
- Bittburger
- Corona
- Beamish (z kuleczką wewnątrz puszki :P)
- Franziskaner (także do nabycia w Piotrze i Pawle)
Nie potrafię powiedzięc jakie jeszcze z niezbyt ropowszechnionych piw jest tam do kupienia, w każdym razie są to ilości zadawalające. Piwa , które wymieniłem powyżej, to te, które najbardziej utkwiły mi w pamięci).
Jeśli ktoś z Zielonej Góry zna jakis przyzwoity sklep monopolowy, proszę o zostawienie adresu Pozdrawiam