No właśnie, jak w tytule. Możecie polecić jakiś uczciwy (niedolewający ) pub? A może wiecie, gdzie nabyć Guinnessa w puszkach?
Gdzie w Warszawie Guinness Draught?
Collapse
X
-
No stary masz wyszukiwarke co do sklepów. Tak myslę, że w każdym supermarkecie dostaniesz z butelki a to jest sto razy lepsze od puszki. Co do Irish Pubów to ja szczerzę polecam Morgansa na ul. Tamka. Piwo znakomite, knajpa ma świetny wystrój a barmanka łatwo nawiązuje kontakt.
Kiedyś lubiłem chodzić do Irisha przy Miodowej ale od czasu jak zaczeli lac ciepłego Belfasta po 11 PLN za 0,5 to zrezygnowałem choć na Patryka czasem tam na chwilę wpadam po gadżety. Dobrego Guinessa dostaniesz w pubie irlandzkim na Powiślu, w Alejach, obok jest chyba jakiś klub czy inny kabaret, a z drugiej strony MDK Śródmieście. Piłem tam piwo i było smaczne ale jaka atmosfera to nie wiem bo bywam tam raczej w ciągu dnia na 20 minut.
Gdyby poza Guniessem Cię coś interesowało polecam wyszukiwarkę Piwo -Gdzie (knajpy) , ja polecam John Bull Pub na Jezuickiej. Piwo jest bardzo dobre.Last edited by zythum; 2005-03-16, 13:25.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
kiedyś lanego Guinnessa popijałem w Blue Cactus na Mokotowie, nie wiem czy jeszcze jest ale zawsze można sprawdzićGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika duchśpi1. W butelkach Draughta trudno dostać, w puszkach ponoć się zdarza...
2. Co do wyszukiwarki... dane nie są zbyt aktualne, a rzeczywistość gna do przodu...
3. Dzięki za wyczerpującą odpowiedź.To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
No takie to pewnie nie, szczególnie w przypadku sklepów. Tak czy tak mam nadzieję, że trochę pomogliśmy Ci w podjęciu decyzji - gdzie na beczkowego Guinessa. Co do puszkowego to nie mam pojęcia - wiem, że Beamish jest w Carrefourach i Leclercach.To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum[...]mam nadzieję, że trochę pomogliśmy Ci w podjęciu decyzji - gdzie na beczkowego Guinessa.
Co do puszkowego to nie mam pojęcia - wiem, że Beamish jest w Carrefourach i Leclercach.
Comment
-
-
Lany Guinness i "Franciszek" jest w caffe "Frodo" przy nieczynnym ślimaku przy ul. Jana Pawła II na przeciwko Dworca Centralnegobigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Oj rany jak mogłem zapomnieć. To całkiem fajne miejsce choć nie jest Irosh Pubem i ne wiem czy przygotowuje atrakcje na 17 marca.To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Trochę z innej beczki może, ale wspomnę.
Moi znajomi Irlandczycy obecnie mieszkający w Polsce jakoś niechętnie piją lanego w Polsce Guinnessa. Nie słyszałam żadnej pozytywnej opinii, a jedynie same negatywne.
Większość dotyczyła nieprawidłowego sposobu serwowania (nalewania, odstania i dolania), co zmienia smak piwa.
Comment
-
-
A o tym można podyskutować w nowym temacie na temat podawania piwa w Polsce w ogóle. A robi się to w sposób skandaliczny.Last edited by zythum; 2005-03-16, 15:32.To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
Comment