Na pewno lanego Guinnessa dostaniesz w T.G.I. Friday's na Jana Pawła II w budynku Atrium, tylko ceny tam są chore - chyba 14zł za 0,5l.
Gdzie w Warszawie Guinness Draught?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumOj rany jak mogłem zapomnieć. To całkiem fajne miejsce choć nie jest Irosh Pubem i ne wiem czy przygotowuje atrakcje na 17 marca.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MAWNa pewno lanego Guinnessa dostaniesz w T.G.I. Friday's na Jana Pawła II w budynku Atrium, tylko ceny tam są chore - chyba 14zł za 0,5l.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteoCiekawe, czy leją 0,5l czy pinta?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Nie ważne, jaki u nas sytem metryczny obowiązuje, ale z tego, co wiem, puby, w których leje się Guinnessa, muszą mieć przeszkolonych barmanów i odpowiednie szklanki (kształt i pojemność).
Oczywiście w Polsce różne rzeczy się dzieją, tak więc nie dziwi mnie możliwość serwowania Guinnessa w szklankach o pojemności 0,5l.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteoNie ważne, jaki u nas sytem metryczny obowiązuje (...)
A ja myślałem, że to jest nieważne FCJP
A wracając do "Frodo" to jadąc dziś do pracy zauważyłem, że drewniany szyld głosi iż jest to już Pub, ale nazwy z daleka nie odczytałembigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ironA ja myślałem, że to jest nieważne FCJP
Moją głupotę w tej kwestii zostawię bez komentarza
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteo1. Nie ważne, jaki u nas sytem metryczny obowiązuje,
2. ale z tego, co wiem, puby, w których leje się Guinnessa, muszą mieć przeszkolonych barmanów i odpowiednie szklanki (kształt i pojemność).
3. Oczywiście w Polsce różne rzeczy się dzieją, tak więc nie dziwi mnie możliwość serwowania Guinnessa w szklankach o pojemności 0,5l.
ad 2 - nie wiem czy mają przeszkolonych czy nie ale w miejscach gdzie zawsze piłem Guinnessa, piwo było nalewane w szklaneczkach "guinnessowych"" (chyba każdy wie jaki kształ one mają) lub kuflach 0.5l (np pub Empik, W-wa)
ad 3 - dla mnie picie tego piwa w szklankach półlitrowych nie jest niczym dziwnym tym bardziej sie dziwię takim wypowiedziom biorąc pod uwagę fakt, że w londyńskim pubie otrzymałem lanego guinnessa w kuflu 0.5l i w niczym sposób jego nalewania nie różnił się od tego jaki spotkałem w PolsceGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikad 2 - nie wiem czy mają przeszkolonych czy nie ale w miejscach gdzie zawsze piłem Guinnessa, piwo było nalewane w szklaneczkach "guinnessowych"" (chyba każdy wie jaki kształ one mają) lub kuflach 0.5l (np pub Empik, W-wa)
ad 3 - dla mnie picie tego piwa w szklankach półlitrowych nie jest niczym dziwnym tym bardziej sie dziwię takim wypowiedziom biorąc pod uwagę fakt, że w londyńskim pubie otrzymałem lanego guinnessa w kuflu 0.5l i w niczym sposób jego nalewania nie różnił się od tego jaki spotkałem w Polsce
Comment
-
-
ad. 3 - może nalewał Tobie pan z Polski- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTad. 3 - może nalewał Tobie pan z Polski
Nie wiem czemu tak źle widzicie sposób podawania Guinnessa u nas w kraju?
Ja zastrzeżeń nie mam, zawsze było podane apetycznie czyli piwko równo z kreską, piana na równi z brzegiem naczynia, dla mnie nic dodać nic ująćGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikNie wiem czemu tak źle widzicie sposób podawania Guinnessa u nas w kraju?
Ja zastrzeżeń nie mam, zawsze było podane apetycznie czyli piwko równo z kreską, piana na równi z brzegiem naczynia, dla mnie nic dodać nic ująć
Tak samo jest z Guinnessem.
Miałam okazję w swoim życiu napić się lanego w wielu dublińskich pubach i nie chce się przekonywać, jak to robią u nas.
Wolę już kupić puszkę Beamisha z "widgetem".
Comment
-
-
fteo jesteś zmanierowana i jeszcze chcesz być bardziej irlandzka niż sami Irlandczycy Dla Ciebie to żadna tradycja pić Guinnessa w porcjach liczonych w pintach, czy 0,5 l. Smak na pewno taki sam. No chyba, że jesteś rodowitą Irlandką, do takiego podawania piwa się przyzwyczaiłaś i uznajesz to też za swoją tradycję picia właśnie w ten sposób tego piwa.Last edited by emes; 2005-03-17, 13:05.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emesfteo jesteś zmanierowana i jeszcze chcesz być bardziej irlandzka niż sami Irlandczycy Dla Ciebie to żadna tradycja pić Guinnessa w porcjach liczonych w pintach, czy 0,5 l. Smak na pewno taki sam. No chyba, że jesteś rodowitą Irlandką, do takiego podawania piwa się przyzwyczaiłaś i uznajesz to też za swoją tradycję picia właśnie w ten sposób tego piwa.
Rozumiem, że jeśli ktoś nie miał możliwości spróbowania tego stouta podanego w odpowiedni sposób, to dla niego nie będzie żadnej różnicy, czy pije to piwo ze szklanki np. do pszeniczniaka czy też z kufla.
W każdym bądź razie, wszystkim życzę smacznego piwka Guinness Draught!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTad. 3 - może nalewał Tobie pan z Polski
Comment
-
Comment