Idąc dalej tropem FCJP, możnaby zwrócić uwagę na słowo "polka" pisane małą literą, "0.5l", choć polski zapis powinien być z przecinkiem, braki przecinków przy imiesłowach... Gdzie konsekwencja, FCJP?
Gdzie w Warszawie Guinness Draught?
Collapse
X
-
Jesteś marnie poinformowany, przykro mi.
Obecnie miarę napitków należy podawać w mililitrach.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Byłem - w związku z potrzebą znalezienia knajpy blisko WKD. Do dwóch pint dawali breloczek z diodą (nieźle świeci, przyda się do kluczyków...), do większej ilości - inne gadżety (koszulkę?, coś jeszcze?). Na ilość piwa w szklance nie można narzekać, można za to się przyczepić do nalewania. Resztę opisałem w wątku Frodo.
Comment
-
-
[/QUOTE]
A wracając do "Frodo" to jadąc dziś do pracy zauważyłem, że drewniany szyld głosi iż jest to już Pub, ale nazwy z daleka nie odczytałem [/QUOTE]
No i nazwa znana - jakże zaskakująco nazywa się "Pub Frodo"
Byliśmy wczoraj z Asią, utoczyliśmy tyle Guinnessów, że starczyło na koszulkę, a spłukaliśmy "Franciszkiem" Portfel trochę ucierpiał, ale w porównaniu z naszymi dzisiejszymi wydatkami...Last edited by iron; 2005-03-18, 14:52.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Epson Wyświetlenie odpowiedziCzy moze ktos ostatnio widzial Guinnessa Draught w puszce w jakims sklepie w Warszawie?
Comment
-
-
Le Clerk Kwiatowa, też coś koło 5,50Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziLe Clerk Kwiatowa, też coś koło 5,50
Comment
-
Comment