Ostatnio miałem dosyć nieprzyjemne spotkania z ekspedienkami dwóch sklepów. Powodem tego że zostałem potraktowany przynajmniej jak złodziej czy osoba non grata było to iż odkryłem oszustwo ( nie chcę na razie dochodzić czy właściciela sklepu , ekspedientek , dystrybutora ) polegające na tym iż w sklepie oferowano piwa po termnie. Nie jest to najgorsze , czytałem wiele postów kolegów na tym forum gdzie pisaliście o kupnie piwa po termnie w obnizonych cenach , tu natomiast fałszowano ten fakt sprzedając je , jak pełnowartościowy towar ( nie chcę wchodzić w dyskusje nt. czy piwo po termnie jest dobre czy nie ).
Jak to sie odbywało - prosto na piwach usunięto kontretykiety ( dwa rodzaje piw - europa i edelmaister ) a na innym nacięto inny rok np. TOP MOCNE data do spożycia nacięto miesiąc 10 i rok 2004 i 2005.
Dlaczego to wszystko opisuję .
Zastanawiam sie nad utworzeniem wątku "piwo-gdzie-nie" , w którym wpisywalibyśmy sklepy ( puby , knajpki , restauracje , piwiarnie ) , które z przyczyn oczywistych należy omijać łukiem.
Celowo nie podaję jako pierwszy nazwy i adresu tych wyżej wymienionych sklepów gdyż chciałbym najpier dowiedzieć sie od was a w szczególności od ART-a czy jest to zgodne z prawem i mozliwe na tym forum ( patrz lista nieuczciwych kolekcjonerów ).
Jak to sie odbywało - prosto na piwach usunięto kontretykiety ( dwa rodzaje piw - europa i edelmaister ) a na innym nacięto inny rok np. TOP MOCNE data do spożycia nacięto miesiąc 10 i rok 2004 i 2005.
Dlaczego to wszystko opisuję .
Zastanawiam sie nad utworzeniem wątku "piwo-gdzie-nie" , w którym wpisywalibyśmy sklepy ( puby , knajpki , restauracje , piwiarnie ) , które z przyczyn oczywistych należy omijać łukiem.
Celowo nie podaję jako pierwszy nazwy i adresu tych wyżej wymienionych sklepów gdyż chciałbym najpier dowiedzieć sie od was a w szczególności od ART-a czy jest to zgodne z prawem i mozliwe na tym forum ( patrz lista nieuczciwych kolekcjonerów ).
Comment