Posty od 162 pochodzą z tego tematu.
Łódź piwo w centrum i nie tylko
Collapse
X
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D -
Skoro już moje posty zostały tu przeniesione, to dopiszę kilka sklepów (być może są wyżej, ale wszystkiego raczej nie przejrzę)
- Próchnika między Gdańską, a Wólczańską, koło Żabki - Polskie Alkohole: Są Ciechany, Perły, Zwierzyńce i trochę zagranicy (z nadających się do picia)
- Nowomiejska Aro (przy Północnej): Ciechany, Felseny, Gaby, Faustusy i Amberowe wynalazki.
- Katarzynka (na Narutowicza przy Pietrynie): brak stałości, ale zwykle coś dobrego się tam znajdzie, zwykle z Niemiec lub Ukrainy.
Żródełko już widziałem powyżej, ale blisko w Pasażu Schillera jest sklep bodajże Galeria Alkoholi, w którym bywają słowackie i niemieckie dobroci, polskich niestety nie zauważyłem, ale dawno tam nie byłem.
W Magdzie (piotrkowska/Jaracza) są wyroby z Browaru Łódzkiego.
Niestety czegoś takiego jak w Zofmarze nie doświadczymy w innych miejscach, ani w ilości, alni w cenieComment
-
Koniecznie do Zofmaru!!! Dziad to synonim, podobnie jak u Grubego, ale nie wyskocz z tymi chasłami w środku Marek jest na nie bardzo wrażliwy
Z co do piwa to tak jak pisał Sokół 83, z tym, że Lodwara nie polecam, ale to już indywidualne różnice smakowe. Łódzkie w Łodzi jest ciężkie do dostania, więc polecam szczególnie ciepło sklepy firmowe.
P.S. Jak sie wybierasz do Zofmaru, to najlepiej ze skrzynką lub dwiemaDo portera Łódzkiego już jestem przekonany, że trzeba spróbować, a reszta jeszcze do rozważenia.
Dzięki za informacjeComment
-
Comment
-
Comment
-
Skoro już jesteśmy w temacie - w POLO jest dużo taniej i większy wybór (głównie koncernówki, ale jest też Paulaner, Żywiec Porter i jakieś piwa robione dla sklepu), a naprawde sporo piwek jest kawałek w stronę TESCO, w rogu wieżowca. Sklepik jest po schodkach i wabi się "Alkohole"Ceny też przyzwoite.
pzdrPiwa i pacierza nie odmawiamComment
-
Skoro już jesteśmy w temacie - w POLO jest dużo taniej i większy wybór (głównie koncernówki, ale jest też Paulaner, Żywiec Porter i jakieś piwa robione dla sklepu), a naprawde sporo piwek jest kawałek w stronę TESCO, w rogu wieżowca. Sklepik jest po schodkach i wabi się "Alkohole"Ceny też przyzwoite.
pzdrOstatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2008-03-14, 09:19.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Drogi Kolego polecam Sklep "Piwa Regionalne" Pomorska róg Matejki.Tam dostaniesz wszystko po naprawdę przystępnych cenach,Polska,Czechy,Słowacja,Niemcy,Ukraina,Litwa ,Belgia.Polecam mój post na temat tego sklepu.Tam zrozumiałem co to jest Piwo.BartComment
-
W temacie sklepów firmowych Browarów Łódzkich, oto spis (jeszcze) działających:
Browary Łódzkie S.A. Sklep Firmowy nr 1
Łódź, ul. Orla 25
Browary Łódzkie S.A. Sklep Firmowy nr 2
Łódź, ul. Lutomierska 115 a
Browary Łódzkie S.A. Sklep Firmowy nr 4
Łódź, ul. Nawrot 88
Browary Łódzkie S.A. Sklep Firmowy nr 5
Łódź, ul. Północna 35
Browary Łódzkie S.A. Sklep Firmowy nr 6
Łódź, ul. Lipowa 35 /37
Sklep na Sędziowskiej został zamknięty chyba w zeszłym roku z powodu http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=78830
Sklep na Wróblewskiego wg. moich danych również jest nieczynny...
Z powyższych najlepszy jest ten z Orlej, porterek zawsze dostępny za nieco ponad 3 złocisze
♪♫
♫Comment
-
To nie jest w temacie. Zostanie wydzielone, jak będzie to tylko możliwe.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
proponuje Łodzianom wprowadzić nową świecką tradycję: aby o dodaniu każdego nowego lokalu czy sklepu informować w tym temacie - bez wdawania się w szczegóły, tylko podać link do odpowiedniego tematu; bo z wyszukiwarką różnie bywa - sam dodałem kilka sklepów których wyszukiwarka nie pokazywała kilka miesięcy
dziś dodałem:
bar na Jaracza z Łódzkim Mocnym
oraz sklep z piwem na WidzewieComment
-
był problem z kodowaniem polskich znaków na poprzednim serwerze, więc wyszukiwarka działała w ograniczonym zakresie, teraz te problemy z wyszukiwaniem nie powinny się pojawiać.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment