Posty od 162 pochodzą z tego tematu.
Łódź piwo w centrum i nie tylko
Collapse
X
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
-
-
Skoro już moje posty zostały tu przeniesione, to dopiszę kilka sklepów (być może są wyżej, ale wszystkiego raczej nie przejrzę)
- Próchnika między Gdańską, a Wólczańską, koło Żabki - Polskie Alkohole: Są Ciechany, Perły, Zwierzyńce i trochę zagranicy (z nadających się do picia)
- Nowomiejska Aro (przy Północnej): Ciechany, Felseny, Gaby, Faustusy i Amberowe wynalazki.
- Katarzynka (na Narutowicza przy Pietrynie): brak stałości, ale zwykle coś dobrego się tam znajdzie, zwykle z Niemiec lub Ukrainy.
Żródełko już widziałem powyżej, ale blisko w Pasażu Schillera jest sklep bodajże Galeria Alkoholi, w którym bywają słowackie i niemieckie dobroci, polskich niestety nie zauważyłem, ale dawno tam nie byłem.
W Magdzie (piotrkowska/Jaracza) są wyroby z Browaru Łódzkiego.
Niestety czegoś takiego jak w Zofmarze nie doświadczymy w innych miejscach, ani w ilości, alni w cenie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MuadDib Wyświetlenie odpowiedziKoniecznie do Zofmaru!!! Dziad to synonim, podobnie jak u Grubego, ale nie wyskocz z tymi chasłami w środku Marek jest na nie bardzo wrażliwy
Z co do piwa to tak jak pisał Sokół 83, z tym, że Lodwara nie polecam, ale to już indywidualne różnice smakowe. Łódzkie w Łodzi jest ciężkie do dostania, więc polecam szczególnie ciepło sklepy firmowe.
P.S. Jak sie wybierasz do Zofmaru, to najlepiej ze skrzynką lub dwiema
Dzięki za informacje
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jurgin Wyświetlenie odpowiedzino to jeśli wyjazd wypali to udam się do zofmaru ze skrzynką na wymianę Do portera Łódzkiego już jestem przekonany, że trzeba spróbować, a reszta jeszcze do rozważenia.
Dzięki za informacje
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kamień Wyświetlenie odpowiedziW sklepie na pasażu Schillera też jest trochę polskich dobroci. Są Ciechany, piwa ze Staropolskiego, portera z Krajana widziałem...jeszcze coś tam się znajdzie. Też dawno tam nie byłem. Grunt, że są Ciechany
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kamień Wyświetlenie odpowiedziO, tak
Ten sklep ma "strategiczne" położenie
Comment
-
-
Skoro już jesteśmy w temacie - w POLO jest dużo taniej i większy wybór (głównie koncernówki, ale jest też Paulaner, Żywiec Porter i jakieś piwa robione dla sklepu), a naprawde sporo piwek jest kawałek w stronę TESCO, w rogu wieżowca. Sklepik jest po schodkach i wabi się "Alkohole" Ceny też przyzwoite.
pzdrPiwa i pacierza nie odmawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coldfire Wyświetlenie odpowiedziSkoro już jesteśmy w temacie - w POLO jest dużo taniej i większy wybór (głównie koncernówki, ale jest też Paulaner, Żywiec Porter i jakieś piwa robione dla sklepu), a naprawde sporo piwek jest kawałek w stronę TESCO, w rogu wieżowca. Sklepik jest po schodkach i wabi się "Alkohole" Ceny też przyzwoite.
pzdrOstatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2008-03-14, 09:19.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
Comment
-
-
Drogi Kolego polecam Sklep "Piwa Regionalne" Pomorska róg Matejki.Tam dostaniesz wszystko po naprawdę przystępnych cenach,Polska,Czechy,Słowacja,Niemcy,Ukraina,Litwa ,Belgia.Polecam mój post na temat tego sklepu.Tam zrozumiałem co to jest Piwo.Bart
Comment
-
-
W temacie sklepów firmowych Browarów Łódzkich, oto spis (jeszcze) działających:
Browary Łódzkie S.A. Sklep Firmowy nr 1
Łódź, ul. Orla 25
Browary Łódzkie S.A. Sklep Firmowy nr 2
Łódź, ul. Lutomierska 115 a
Browary Łódzkie S.A. Sklep Firmowy nr 4
Łódź, ul. Nawrot 88
Browary Łódzkie S.A. Sklep Firmowy nr 5
Łódź, ul. Północna 35
Browary Łódzkie S.A. Sklep Firmowy nr 6
Łódź, ul. Lipowa 35 /37
Sklep na Sędziowskiej został zamknięty chyba w zeszłym roku z powodu http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=78830
Sklep na Wróblewskiego wg. moich danych również jest nieczynny...
Z powyższych najlepszy jest ten z Orlej, porterek zawsze dostępny za nieco ponad 3 złocisze
♪♫
♫
Comment
-
-
To nie jest w temacie. Zostanie wydzielone, jak będzie to tylko możliwe.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
Comment
-
-
proponuje Łodzianom wprowadzić nową świecką tradycję: aby o dodaniu każdego nowego lokalu czy sklepu informować w tym temacie - bez wdawania się w szczegóły, tylko podać link do odpowiedniego tematu; bo z wyszukiwarką różnie bywa - sam dodałem kilka sklepów których wyszukiwarka nie pokazywała kilka miesięcy
dziś dodałem:
bar na Jaracza z Łódzkim Mocnym
oraz sklep z piwem na Widzewie
Comment
-
-
był problem z kodowaniem polskich znaków na poprzednim serwerze, więc wyszukiwarka działała w ograniczonym zakresie, teraz te problemy z wyszukiwaniem nie powinny się pojawiać.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment