Może wprowadźmy u Dziada listę społeczną Ja z 10 wziąłbym spokojnie.
Łódź piwo w centrum i nie tylko
Collapse
X
-
Ja powiedziałem juz wcześniej, że biorę skrzyneczkę. Do drugiej przyznał się Lzkamil. W końcu to jednak ja zasiałem w umyśle Dziada pomysł sprowadzenia "Noteckiego"
Tak więc jeśli przyjdą dwie skrzynki to macie pecha, panowie
A tak poważnie - to jak "Noteckie" będzie - trzeba będzie je w miarę szybko wykupić, a zaś potem wypić Idealna sytuacja będzie taka, że powstanie stały termin dostawy "Noteckiego" w ilości pokrywającej nasze zapotrzebowanie. A niewielkie nadwyżki towaru (o ile takie będą) będą propagować to piwo wśród łódzkich piwoszy...Dziku
Comment
-
-
Właśnie dostrzegłem w łódzkich marketach (konkretnie w Tesco) powrót dwóch dobrych niemieckich piwek, które jakiś czas temu znikły: Weltenburger Hefe-Weissbier za 4,65 zł i Weltenburger Asam-Bock, za chyba 5,30. Zwłaszcza ten koźlaczek moim zdaniem wart szczególnej uwagi, więc trzeba będzie odnowić zapasy.
Comment
-
-
FELSEN BRAU W SAM-SCANIE
NIESAMOWITE! Zupełnie przypadkowo trafiłem na jakąś niespodziewaną promocję w Sam-Scanie.
Wpadłem tam jak zwykle po pracy zobaczyć, co tam mają nowego. Nagle na ziemi zauważyłem jedną samotną skrzyneczkę pełną czegoś dziwnego. Schyliłem się i... oczom nie mogłem uwierzyć. Pełen garnitur wyrobów bawarskiego Felsen Brau z Thalmannsfeld (nawiasem mówiąc, jeszcze tego nie piłem), wszystko wymieszane w tej jednej skrzyneczce. A w niej wszystko co trzeba:
- Edelpils, w cenie 3,39 zł/but
- Privat Export, w cenie 3,39 zł/but
- Marzen, w cenie 3,39 zł/but
- Braune Weisse, w cenie 3,39 zł/but
- Weizen Bock, w cenie 4,09 zł/but
- Felsator Doppelbock, w cenie 4,09 zł/but
- a nawet: Radler, w cenie 2,89 zł/but + kaucja za butelki 0,35 zł
Przy kasie dowiedziałem się, że jest TYLKO JEDNA skrzynka tych specjałów (w dodatku teraz już niepełna ). Dostali ją dosłownie przed chwilą, nawet nie zdążyli wyłożyć na półki. Potknąłbym się o nią i nie zauważył, gdyby nie wafle przyczepione do szyjek butelek z nieznanym mi logo Felsen Brau. Nie wiem jak to piwo smakuje, ale asortyment jest imponujący (specjalnie dołączam fotkę). O wrażeniach smakowych wkrótce
Jeśli ktoś jest zainteresowany, chyba musi się pospieszyć.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DreamerZupełnie przypadkowo trafiłem na jakąś niespodziewaną promocję w Sam-Scanie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DreamerNIESAMOWITE! Zupełnie przypadkowo trafiłem na jakąś niespodziewaną promocję w Sam-Scanie.
Wpadłem tam jak zwykle po pracy zobaczyć, co tam mają nowego. Nagle na ziemi zauważyłem jedną samotną skrzyneczkę pełną czegoś dziwnego. Schyliłem się i... oczom nie mogłem uwierzyć. Pełen garnitur wyrobów bawarskiego Felsen Brau z Thalmannsfeld (nawiasem mówiąc, jeszcze tego nie piłem), wszystko wymieszane w tej jednej skrzyneczce. A w niej wszystko co trzeba:
- Edelpils, w cenie 3,39 zł/but
Przy kasie dowiedziałem się, że jest TYLKO JEDNA skrzynka tych specjałów (w dodatku teraz już niepełna ). Dostali ją dosłownie przed chwilą, nawet nie zdążyli wyłożyć na półki. Potknąłbym się o nią i nie zauważył, gdyby nie wafle przyczepione do szyjek butelek z nieznanym mi logo Felsen Brau. Nie wiem jak to piwo smakuje, ale asortyment jest imponujący (specjalnie dołączam fotkę). O wrażeniach smakowych wkrótce
Dostępne także w sklepie na Kopernika naprzeciwko lecznicy "Pod Koniem".
Asortyment chyba ciut mniejszy i cena wyższa (4,5 zł/but. z kaucją). Ponadto z ciekwostek widziałem Śląskie i Superpiwosza z Zabrza .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DreamerJeśli ktoś jest zainteresowany, chyba musi się pospieszyć.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dreamer- Edelpils, w cenie 3,39 zł/but
Comment
-
-
Pozwolę sobie odświeżyć temat - kiedy proponujecie chrzest bezimiennej knajpy na Kusocińskiego? Pośpieszmy się póki pogoda sprzyjaLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Comment
-
-
Ok. 3 po południu powinienem dać radę, akurat po torturach u dentystyLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Comment
-
-
Chrzciny w poniedziałek ja się piszę.
Lecz chętni na niepasteryzowane Noteckie muszą się spieszyć.
Dostępne jest w sklepiku na Pomorskiej i bardzo szybko znika z półek.
W ciągu pół godziny mojej obecności "U Dziada" zeszło chyba z siedem butelek .
Poza Noteckim niepasteryzowanym jest jeszcze pasteryzowane i Eire.
Ja już zakupy zrobiłem... mniaam
Comment
-
-
Termin jest otwarty, można sie spotkać i później, najwyżej założę lampę na rower.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Comment
-
Comment