Łódź piwo w centrum i nie tylko

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sokół83
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1598

dostałem info do kumpla że jego dziewczyna wypatrzyła Ciechana w Pierogarni w Manufakturze (po 9zł) - mam nadzieję, że to pierwszy zwiastun nalotu małych browarów na lokale sklepów z dobrym piwem przybywa w Łodzi jak grzybów po deszczu - gdzie się nie ruszę to na jakiś trafię - może więc i zaniedługo będzie się można napić dobrego piwa nie tylko w peronie i bierhalle
    Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• Sokół83
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.12
      • 1598

dodałem Bagdad Cafe na Jaracza z Żywcem Porterem
      Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• Sokół83
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.12
        • 1598

dodałem sklep z kilkoma dobrymi piwami na pasażu Schillera
        Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• kopyr
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2004.06
          • 9475

Być może zainteresuje to łodzian, w artykule na wp.pl o kiepskiej sytuacji łódzkich restauracji jest taki interesujący fragment.
          Na początku lata gruchnęła wiadomość, że z ul. Piotrkowskiej zniknie Esplanada - jedna z najbardziej znanych i charakterystycznych dla Łodzi restauracji. W pięknym secesyjnym budynku, ze stylowym wnętrzem i wielką przeszkloną witryną - w którym od 1909 roku mieścił się dom konfekcyjny, od roku 1928 kawiarnia i restauracja, a po wojnie znowu sklep z odzieżą, który w latach 90. ponownie zmienił się w restaurację - ma zadomowić się teraz... kolejny lokal sieci Bierhalle.
          Myślę, ze nie ma sensu dawać tego do prasówki, więc tylko tutaj pozwoliłem sobie na zamieszczenie tego info. Pewnie chodzi o lokal, w którym nie będzie warzenia, a serwowane będzie piwo z Bierhalle Manufaktura.
          blog.kopyra.com

Comment

• Sokół83
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.12
            • 1598

przedwczoraj jadąc 3-ką w kierunku Centralu zauważyłem na ul. Kościuszki na kamienicy zaraz za pasażem Rubinsteinem kaseton z napisem "bawarskie piwo z beczki"; Pub mieści się w bramie, jego nazwa jest mi nieznana - jeśli ktoś się wybiera na piwo może sprawdzić i dać cynk na forum co tam leją, bo ja ostatnio kiepsko z czasem stoję i nie mam kiedy tam zajrzeć
            Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• Sokół83
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.12
              • 1598

co do poprzedniego posta to przy owym lokalu wisi kaseton Weihenstephanera - niestety nie wiem co dokładnie leją bo lokal był zamknięty

dodałem nowy sklep na Piotrkowskiej przy Radwańskiej - przyda się na pewno mieszkańcom z południowej części Śródmieścia
              Last edited by Sokół83; 2009-02-01, 10:53.
              Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• kaowiec
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2008.08
                • 29

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzi
                przedwczoraj jadąc 3-ką w kierunku Centralu zauważyłem na ul. Kościuszki na kamienicy zaraz za pasażem Rubinsteinem kaseton z napisem "bawarskie piwo z beczki"; Pub mieści się w bramie, jego nazwa jest mi nieznana - jeśli ktoś się wybiera na piwo może sprawdzić i dać cynk na forum co tam leją, bo ja ostatnio kiepsko z czasem stoję i nie mam kiedy tam zajrzeć
                Witam
                Zajrzałem tam kilka dni temu niestety nie zanotowałem jak lokal sie nazywa w ofercie były dwa pszeniczne piwa w tym jedno niepasteryzowane w cenie 9 zł Weihenstephaner.

Comment

• Pancernik
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2005.09
                  • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaowiec Wyświetlenie odpowiedzi
                  Witam
                  Zajrzałem tam kilka dni temu niestety nie zanotowałem jak lokal sie nazywa w ofercie były dwa pszeniczne piwa w tym jedno niepasteryzowane w cenie 9 zł Weihenstephaner.
                  Nie, żebym się czepiał, ale Weihenstephaner chyba nie ma w ofercie niepastera, tym bardziej pszenicznego... Czy pamiętasz może, co to za pszenice były? Ten browar, o ile kojarzę, warzy pszenicę jasną, ciemną, lekką, kristall, no i... ...bezalkoholową .

Comment

• kaowiec
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2008.08
                    • 29

w takim razie kelnerka wprowadziła mnie w błąd ...mówiła też , ze asortyment ma się zmieniać i piwa będą różne. Jeśli zajrzę w tym tyg to uzupełnię adres i postaram dowiedzieć się czegoś konkretnie

Comment

• lzkamil
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.01
                      • 3611

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzi
                      proponuje Łodzianom wprowadzić nową świecką tradycję: aby o dodaniu każdego nowego lokalu czy sklepu informować w tym temacie - bez wdawania się w szczegóły, tylko podać link do odpowiedniego tematu (...)
                      Dodałem sklep firmowy Browarów Łódzkich na Nawrot 88.
                      Lepszy jabol pod okapem
                      niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• MGW
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2007.07
                        • 9

sklepy w Łodzi

ale skąd wiedzieć które już są dodane?

Ja kupuję w sklepie przy:

ul. Obywatelskiej - min dotępny KORAB z Łasku, również na zamówienie w 5 litrowych butlach - imponujący wygląd, i parę podstawowych browarów

ul. Rzgowskiej w okolicach basenu Angelika - bywają ciekawe pozycje

ul. Rzgowskiej przy Czerwonym Rynku - standardy

ul. Tatrzańska przy pawilonach chyba przy Grota-Roweckiego - duży wybór

i wiadomo Pomorska, Kopernika - ale rzadziej ze względu na odległość.

Pozdrawiam wszystkich!

Comment

• granat862
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2004.12
                          • 945

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MGW Wyświetlenie odpowiedzi
                          ale skąd wiedzieć które już są dodane?
                          Użyj wyszukiwarki

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MGW Wyświetlenie odpowiedzi
                          min dotępny KORAB z Łasku
                          O KORABie to ja pierwsze słysze, i to jeszcze z Łasku
                          Last edited by granat862; 2009-06-02, 18:27.
                          Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• MGW
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2007.07
                            • 9

dobra sorry literówka się przydarzyła, butelki w ręku nie miałem. A herb jak wiadomo Korab, więc chyba dlatego

Comment

• Maggyk
                              Szara Adminiscjencja
                              🍼
                              • 2004.05
                              • 5617

Kilka postów wydzielono do nowego wątku Łódź, Al. Wyszyńskiego 73 D, Piwo dla Ciebie, ale jeśli można to proszę o informację czy to nie jest przypadkiem ten sklep Łódź, Wyszyńskiego 73d, Świat Piwa.
                              Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                              Piwo domowe -
                              Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                              PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Pietrzak
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2007.05
                                • 29

Róg Sprinterów i Retkińskiej (osiedle Piaski), sporo różnej czeszczyzny mi. Primator i wiele refionalnych.
                                Piwoteka na ul. 6 - Sierpnia przy Piotrkowskiej, może nie ma takiego wyboru jak w Zofmarze i ceny wyższe ale centrum miasta. Ale jednak Zofmar dla mnie jest sklepem z tradycją, bo pamiętam jak zaczynał w tej małej klitce, gdzie w głębi podwórza jest teraz ksero a w środku mieścił się Pan Marek i ze 3 klientów.

Comment

Przetwarzanie...
                                X