Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebski
Łódź piwo w centrum i nie tylko
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebskiA czy przypadkiem to nie hurtownia w Tłuszczu zaopatruje Warszawę w Reginę?To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Nie mówię że zawsze, ale bywa w sklepach sieci 34. Poza tym jest w tym sklepie na Kopernika i oczywiście bywa u Dziada. Mozesz spróbować też w sklepie Sam Scan (opisywany na 2 stronie tego tematu).
Comment
-
-
W zasadzie z dostępnych w Łodzi (w różnych punktach) ciechanowskich piw są jedynie te, które browar określa mianem "specjalne", tzn. Porter, Farskie i Miodowe (te piwa udaje się z powodzeniem pchać browarowi do dużych sieci dystrybucji). Najbardziej nas interesujące (Wyborne, Mocne, Leżak) pojawiają się okazjonalnie (nawet nie rzadko), ale może Dziadek odmieni nasz los
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum(...)Tak to Tłuszcz więc niepozostaje nic innego Panu ze sklepu jak zapoznać się z tym miasteczkiem.
Byłem dziś w sklepie nabyć piwo niezbędne do oglądania meczu i "pan ze sklepu" przy mnie dzwonił do Ciechanowa. Tak się akurat przypadkowo złożylo. Dzwonił nie na pokaz dla mnie tylko w sprawie dokumentów, które tam posłał. Szerszy asortyment ciechanowskich piw (w tym niepasteryzowane) ma być dostępny (ostrożnie szacując) około środy - czyli za tydzień. Ale to informacja nieoficjalna - coby w razie poślizgu nie było rozczarowań... Niedługo ma się też pojawić "Noteckie". Jak już będzie i je spotkam w tym sklepie to oczywiście od razu napiszę, że już było
Acha - jest duża szansa, że samochodzik dostawczy tego sklepu będzie jeździł w barwach "Ciechanowa"...Dziku
Comment
-
-
Ale Tłuszcz to Regina pszeniczna.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumAle Tłuszcz to Regina pszeniczna.
Wymieszały się wątki i przeoczyłem, że to było w kontekście Reginy. A dziś jakoś nawet o nią nie zapytałem, bo... bardziej tęsknię za "Noteckim". "Pan ze sklepu" pytał mnie czy sprowadzić tylko niepasteryzowane czy pasteryzowane również. Udzieliłem jedynie słusznej odpowiedzi.Dziku
Comment
-
-
... że pasteryzowane, bo jest pewność, że nie będzie zepsutebigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron... że pasteryzowane, bo jest pewność, że nie będzie zepsuteDziku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron... że pasteryzowane, bo jest pewność, że nie będzie zepsute
A nie ma smutniejszego widoku nad wylewane do zlewu Noteckie z bączka.
Comment
-
-
Zaraz, zaraz, to był wypadek przy pracy. o którym już prawie nie pamiętam.
Ja nawet rozumiem że Dziku teraz świadomie będzie zniechęcał do kupowania piwa Noteckiego , bo pewnie na początku za dużo go tej Łodzi nie przywiozą.
A w kolejce po swoje co-najmniej-10-bączków stanę i mam nadzieję, że i dla mnie starczy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DreamerZaraz, zaraz, to był wypadek przy pracy. o którym już prawie nie pamiętam.
Ja nawet rozumiem że Dziku teraz świadomie będzie zniechęcał do kupowania piwa Noteckiego , bo pewnie na początku za dużo go tej Łodzi nie przywiozą.
A w kolejce po swoje co-najmniej-10-bączków stanę i mam nadzieję, że i dla mnie starczy.
Jeśli nie to ja się na pięć dla siebie piszę na początek.
Comment
-
-
Comment