Łódź piwo w centrum i nie tylko

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Twilight_Alehouse
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.06
    • 6310

W Carrefourze wciąż są zestawy 5 x Heban + szklanka, nabyłem
    Natknąłem się też na świetną cenę czteropaka z jurandowskim Koźlakiem - sprzedają go za 7,99, podczas gdy pojedyncze Koźlaki tuż obok kosztują 2,99.

Comment

• kogra
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.03
      • 139

W sklepie "Oaza" -pawilon na rogu Pojezierskiej i Ks.Brzóski jest Boner mocny, a w sklepie spozywczym na Gdańskiej (naprzeciwko "Świata Piwa" mozna zakupić Leszka mocnego.

Comment

• psoter
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2005.11
        • 2

Ślaskie Książęce można dostać jeszcze w "domu piwa" na rogu ulic gdańskiej i zielonej

Comment

• Kimer
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2003.06
          • 154

Zwracam uwagę na dwa sklepy spożywcze w mojej okolicy. Na rogu Wschodniej i Pomorskiej, w sklepie całodobowym, można nabyć m.in. Łaskie Mocne, Power z Brow. Jagiełło, Kozackie Mocne z Namysłowa, Jubilat i Super Mocne z GAB-a, pojawia się często Książęce z Lwówka, Leszek Mocny, Irlandzkie Mocne, regularnie bywa ostatnio Heban (dziś były tylko zestawy 5 butelek plus szklanka = 18,80 zł). Po tej samej stronie Wschodniej jakieś 150 metrów dalej jest sklep spożywczo-rybny, gdzie też często pojawia się sporo ciekawostek: Brok Sambor Export, ostatnio Faustus, Irlandzkie Mocne, Staropolskie Mocne, Książęce z Lwówka, Strong z Okuniewa, Kozackie Mocne, Staropolskie Mocne, Porter z Krajana. W obu tych sklepach piwa pojawiają się na zasadzie ciekawostek, więc "ruch w interesie" jest spory i warto tam regularnie zaglądać, bo co i rusz są jakieś nowinki. W ogóle polecam wycieczkę po małych, zapyziałych sklepikach w tej okolicy (początek Pomorskiej, Wschodnia, początek Północnej, Rewolucji itp.), bo wśród sprowadzanych dla żuli piw z Jabłonowa można czasem trafić coś, czego bym się w takich miejscach nie spodziewał.

Comment

• Krzysztof
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.04
            • 1689

W tym roku przybędzie Wam Bierhalle.
            Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
            www.twojmalybrowar.pl

Comment

• Sokół83
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.12
              • 1598

?
              Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• Twilight_Alehouse
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2004.06
                • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83
                ?
                A co Cię w tym dziwi?
                W Łodzi powstanie Bierhalle.

Comment

• Sokół83
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.12
                  • 1598

no bo o tym nie słyszałem i na forum nie nienatknałem sie na żadne informacje

kiedy?? gdzie??
                  Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• Twilight_Alehouse
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2004.06
                    • 6310

Nie wiadomo dokładnie kiedy, bo w grę wchodzi zbyt wiele czynników by dało się precyzyjnie określić termin, stąd Krzysztof go nie podaje i ja go rozumiem.
                    Nie podaje też gdzie i nie poda póki wszystko nie zostanie zapięte na ostatni guzik. Ja mam swoje silne przypuszczenia , ale się nie podzielę, bo szanuję postawę Krzysztofa.
                    Przypuszczam, że jak najbardziej będzie warto czekać.

Comment

• Krzysztof
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.04
                      • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
                      Nie wiadomo dokładnie kiedy, bo w grę wchodzi zbyt wiele czynników by dało się precyzyjnie określić termin, stąd Krzysztof go nie podaje i ja go rozumiem.
                      Nie podaje też gdzie i nie poda póki wszystko nie zostanie zapięte na ostatni guzik. Ja mam swoje silne przypuszczenia , ale się nie podzielę, bo szanuję postawę Krzysztofa.
                      Przypuszczam, że jak najbardziej będzie warto czekać.

Dzięki za zrozumienie.
                      Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                      www.twojmalybrowar.pl

Comment

• Sokół83
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.12
                        • 1598

No to mamy w Łodzi jedyny w swoim rodzaju pub, teraz bedzie mikrobrowar , jeszcze by sie przydał profesjonalny sklep z piwem. Może gruby z pomorskiej sie rozwinie; chociaż ostatnio narzekał że mu obroty spadły. Z tego co zauważyłem to mu żulerka odeszła, a bardziej wymagająca klientela nie wie że tam może kupić wiele polskich i troche zagrnicznych piw. Poza tym wielu ludzi odstrasza sam właściel rzucający kurwami na prawo i lewo przy klientach
                        Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• Twilight_Alehouse
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2004.06
                          • 6310

Dziad z Pomorskiej na pewno się rozwinie. Nowy lokal spokojnie przyciągnie klientów, zwłaszcza że informacje o sklepie się roznoszą.
                          Mogę też chyba ujawnić, że Marek Suliga z Peronu 6 nosi się z zamiarem otwarcia sklepu piwnego. Tyle że zupełnie nie wiadomo kiedy.

Comment

• Maggyk
                            Szara Adminiscjencja
                            🍼
                            • 2004.05
                            • 5617

Browar Ciechanów na swojej stronce internetowej zamieścił wykaz łódzkich sklepów (kiedyś były jedynie warszawskie), gdzie można zaopatrzyć się w jego wyroby - o tu.
                            Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                            Piwo domowe -
                            Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                            PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• eselfunk
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2006.09
                              • 11

Zakup piw lokalnych w Łodzi

Czy możecie polecić jakiś dobry sklep z piwem, gdzie można nabyć lokalne produkty z pozostałych regionów Polski (np. Racibor, Jurand, Ciechan itp.) ???

Comment

• Dreamer
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.05
                                • 1576

O rany, toż to główny piwny sklep w Łodzi i chluba naszego miasta - naprawdę łatwo znaleźć o nim informacje na forum:
                                Blog: Piwna Brytania

Comment

Przetwarzanie...
                                X