Slabe piwo - jakie i gdzie kupić?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grr
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.07
    • 1

    Slabe piwo - jakie i gdzie kupić?

    Najbardziej lubie slabe piwa, czyli takie, ktore sa na polskim rynku najtrudniej dostepne. Cos jak typowa czeska desitka, albo slabe lvivskie, ktore niedawno pilem na Ukrainie. Alkohol cos 3.5-4%

    Nie wiecie, czy takie piwa sa gdzies do kupienia? Najchetniej w Warszawie lub okolicach.

    Grr
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

    #2
    Jednym z lżejszych piw dostępnych u nas jest Pilsner Classic z Kipera (ekstrakt 8%). Mi to piwko kiedyś bardzo smakowało, tyle, że zdarzają się wpadki. Były takie warki, że było słodkie jak nomen omen warka strong. Piwo w niezwrotnej butelce kosztuje około 1,5 zł. Spróbuj może Tobie przypasuje.
    Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2005-07-12, 13:59.
    blog.kopyra.com

    Comment

    • dziku
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.12
      • 1992

      #3
      Polecam łódzkiego "Lodwara"
      Ekstrakt tylko 9%, ale piwo bardzo pełne zarówno w smaku jak i kolorze. Warki bywają jednak bardzo nierówne. Warto posmakować kontrolnie przed zakupem większej ilości. Obecnie sprzedawana w sklepie firmowym warka jest np bardzo smaczna
      Dziku


      Comment

      • arcy
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.07
        • 7538

        #4
        Smakował mi Złoty Kur z Łomży, w Warszawie powinien być.

        Comment

        • jerzy
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.10
          • 4707

          #5
          Polecam Beer-Man z Grybowa, 9°Blg.
          Jeśli do Wrocławia dociera to do Warszawy też może - taka sama odległość.
          browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

          Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

          Comment

          • zAjkA
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.12
            • 1089

            #6
            Carter z Belgi 3,7% alkoholu.
            Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

            Comment

            • pulas
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2001.08
              • 965

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
              Smakował mi Złoty Kur z Łomży, w Warszawie powinien być.
              A Warszawie dostępny np. w oszołomach.
              pułaś
              ---------------------------------
              "(...)W kącikach flechtów wieczór już
              Lśni jak porzeczka krwawa
              Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
              I między bajki wkładam"

              Comment

              • tolek
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2005.07
                • 2

                #8
                do 4.5

                lubie słabsze piwko nie byłem tam jeszcze w spiżu ale sie wybiore

                Comment

                • tolek
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2005.07
                  • 2

                  #9
                  dojazd

                  jak tam dojechać autem :stou t:

                  Comment

                  • kiszot
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🍼🍼
                    • 2001.08
                    • 8117

                    #10
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tolek
                    jak tam dojechać autem :stou t:
                    Ul.Opolska w Katowicach.plan Katowic chyba masz?Jeżeli nie to w necie znajdziesz.
                    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

                    Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                    So von Natur, Natur in alter Weise,
                    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

                    Comment

                    • Twilight_Alehouse
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2004.06
                      • 6310

                      #11
                      Polecam Dobre z browaru Staropolskiego - 4% alkoholu, ekstraktu nie podają.

                      Comment

                      • dkrasnodebski
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.05
                        • 2316

                        #12
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dziku
                        Polecam łódzkiego "Lodwara"
                        Ekstrakt tylko 9%, ale piwo bardzo pełne zarówno w smaku jak i kolorze. Warki bywają jednak bardzo nierówne. Warto posmakować kontrolnie przed zakupem większej ilości. Obecnie sprzedawana w sklepie firmowym warka jest np bardzo smaczna
                        Lodwara w Warszawie można dostać w Leader Price (przynajmniej w tym na Tarchominie jest). Cena za pół litrowego peta 99 groszy.
                        Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

                        www.radoslawstolar.pl

                        Comment

                        • lukex
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2005.12
                          • 262

                          #13
                          A ja polecam biedronkowego Krugera ale tego w nrw - ja osobiście uważam że to piwo nie jest robine w pl a już na pewno nie w głubczycach jak napisane jest na kontrze.

                          Comment

                          • kopyr
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2004.06
                            • 9475

                            #14
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukex
                            A ja polecam biedronkowego Krugera ale tego w nrw - ja osobiście uważam że to piwo nie jest robine w pl a już na pewno nie w głubczycach jak napisane jest na kontrze.
                            A ja uważam, ze jest
                            Strasznie wodniste, kwaskowate, bez polotu. I nic mu niska zawratość alkoholu nie pomaga.
                            blog.kopyra.com

                            Comment

                            • e-prezes
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19279

                              #15
                              równie dobrze można by (zwłaszcza w kontekście nowej reklamy TV" powątpiewać czy Żywiec jest robiony w Żywcu.
                              problem z naszymi "słabymi" piwami polega na tym, że są kiepskie. wysoko odfermentowane, puste w smaku i kompletnie niepijalne. czeskie 10-tki to są piwa!
                              Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2006-05-29, 19:23.

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X