Slabe piwo - jakie i gdzie kupić?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10865

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
    A ja uważam, ze jest
    (...)
    Pozwolę się z tobą w tej kwestii niezgodzić Według moich informacji Kruger jest warzony w Brzegu.
    Piwna turystyka według abernackiego

    Comment

    • kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
      Pozwolę się z tobą w tej kwestii niezgodzić Według moich informacji Kruger jest warzony w Brzegu.
      Tu mnie masz
      blog.kopyra.com

      Comment

      • lukex
        Porucznik Browarny Tester
        • 2005.12
        • 262

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
        Według moich informacji Kruger jest warzony w Brzegu.
        to już jest jakiś krok naprzód odnośnie tego gdzie to piwo się robi ,ale jednak smakiem i to już powiem otwarcie przypomina Zubra svetlego vecepnego z prerova a NRW 'lahev' mnie tu wyjątkowo intruguje jakoże ten typ buteleczki w pl jest że tak powiem niepożądany ze względu na tzw."Harnasiową Klientele"

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19279

          #19
          użycie butelki NRW do piwa marketowego, podlejszej z natury rzeczy jakości mnie też dziwi. Stary Kraków upierał się by właśnie swoje ekskluzywne piwo nalać właśnie do tych butelek. krok w dobrą stronę, bo znalazł się koło takich smakołyków piwnych jak Amber Żywe i Amber Koźlak. w przypadku Krugera może to wynikać z faktu, że Browar Głubczyce (Brzeg do niego należy) rozlewał piwa już wcześniej dla sieci Lidl właśnie w takie butelki.
          Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2006-05-29, 21:33.

          Comment

          • lukex
            Porucznik Browarny Tester
            • 2005.12
            • 262

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
            użycie butelki NRW do piwa marketowego, podlejszej z natury rzeczy jakości mnie też dziwi. Stary Kraków upierał się by właśnie swoje ekskluzywne piwo nalać właśnie do tych butelek. krok w dobrą stronę, bo znalazł się koło takich smakołyków piwnych jak Amber Żywe i Amber Koźlak. w przypadku Krugera może to wynikać z faktu, że Browar Głubczyce (Brzeg do niego należy) rozlewał piwa już wcześniej dla sieci Lidl właśnie w takie butelki.
            no niby tak , ale teraz co ze smakiem piwa ... możliwe jest zatem że w brzegu się robi świetne piwo ...no ale na ten przykład co z okocimem palone ktore tez odstaje od reszty okocimowych produktów w sposób znaczący a jest także w nrw --->zatem czy możliwa jest hipoteza taka że oba piwa tak naprawde są robione za naszą południową granicą ?

            Comment

            • Shlangbaum
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2005.03
              • 5828

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tolek
              jak tam dojechać autem
              A tak

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukex
              A ja polecam biedronkowego Krugera ale tego w nrw - ja osobiście uważam że to piwo nie jest robine w pl a już na pewno nie w głubczycach jak napisane jest na kontrze.
              A ja go nie polecam W zeszłe wakacje kupiłem skrzynkę i faktycznie zamiast herbaty był lepszy w upały ale z trudem przychodzi mi tą zabarwioną wodę piwem nazwać. Jest ZBYT płytkie i naprawdę brak mu jakichkolwiek walorów.

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dziku
              Polecam łódzkiego "Lodwara"
              Ekstrakt tylko 9%, ale piwo bardzo pełne zarówno w smaku jak i kolorze.
              I ja tak samo. Ciekawe, że pełniejszy w smaku wydaje mi się ten, który można kupić w litrowych petach w Tesco.

              A za najrozsądniejsze wyjście kolego grr uważam uwarzenie sobie piwa samemu.



              Krakowski Konkurs Piw Domowych !

              Comment

              • Shlangbaum
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2005.03
                • 5828

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukex
                ...no ale na ten przykład co z okocimem palone ktore tez odstaje od reszty okocimowych produktów w sposób znaczący a jest także w nrw --->zatem czy możliwa jest hipoteza taka że oba piwa tak naprawde są robione za naszą południową granicą ?
                NIE JEST MOŻLIWA Palone jest warzone w Brzesku a Kruger w Brzegu. Poza tym nowe partie Palonego już nie są w NRW lecz w okocimskich butelkach z bąblem na szyjce

                Krakowski Konkurs Piw Domowych !

                Comment

                • Bombadil13
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.05
                  • 2479

                  #23
                  A ja polecam Bawar z Krajana. Może i nie jest wysoko oceniane, ale jak dla mnie to naprawdę przyzwoite piwo.
                  Poszukuję

                  Comment

                  • e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19279

                    #24
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                    NIE JEST MOŻLIWA Palone jest warzone w Brzesku a Kruger w Brzegu. Poza tym nowe partie Palonego już nie są w NRW lecz w okocimskich butelkach z bąblem na szyjce
                    powód dla którego zmieniono rozlew palonego do swoich, klasycznych butelek znają tylko sami zaiteresowani. moja teoria brzmi: palone jako produkt niszowy musiał na początku kosztować więcej i wyglądać inaczej!

                    Comment

                    • lukex
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2005.12
                      • 262

                      #25
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
                      A ja polecam Bawar z Krajana. Może i nie jest wysoko oceniane, ale jak dla mnie to naprawdę przyzwoite piwo.
                      i tu się w pełni zgadzam - taki lekki lagerek ,szkoda że jest taki drogi .Natomiast nie porównywał bym Lodwara z Krugerem bo to ewidentnie dwa rózne rodzaje smaków otóz Lodwar dla mnie to mega nieudany pils (w przeciwieństwie do Dragona który pretenduje u mnie do najlepszego pilsa w kraju) natomiast Kruger to ewidentnie piwo lekko słodowe przechodzące w lekką lagerową gorycz...(przy czym chce zaznaczyć że dla mnie piwo w pełni słodowe to np Nakielskie Jasne , półsłodowe - Pilsner z kipera )

                      Comment

                      • zgoda
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2005.05
                        • 3516

                        #26
                        Na przykład Dobre z Browaru Staropolskiego w Zduńskiej Woli. Lekkie, ale nie rozwodnione, dobrze się pije w cieplejsze dni.
                        Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

                        Comment

                        Przetwarzanie...
                        X