Oczywiście nie zapomniałem o zareklamowaniu "naszej" strony internetowej tj. www.browar.biz i myślę, że grono forumowiczów powiekszy się o kolejną sympatyczną osobę ( i będzie to moja "zasługa" )
Oj poprzestawiało się w Auchan Sosnowiec
Skurczyła się nieco półka z piwkami z zagranicy ale za to rozszerzyła z polskimi
I tak np.:
Koźlak i Dublin z Olsztyna, Amber z Bielkówka, Porter ze Zduńskiej Woli
Do Wrocławskiego Piasta i Piasta mocnego dołączyły: Książ jasny i mocny
Łomża Wyborowa i Exportowa, Perła chmielowa i mocna a przez jakiś czas był nawet Hevelius Classic z EB - ale poszedł jak woda
oczywiście wszyskie piwa w butelkach
MAKRO Zabrze - trafiłem dziś Łódzkie Portery (puszki) foliowane po 6 sztuk - ale za taki "sześciopak" każą płacić aż 20,36 (bez koncesji); oprócz tego Frater z kapslami malowanymi (bez złotka) cztery butelki za 8,53; Palone w butelkach - 10,74 za czteropak.
Nadziałem się na zestaw Grolscha (oryg.): 2 x 475 ml + szklanka 0,5 l. tłoczona - dopiero przy kasie okazało się, że cena (7,68) to nie cena zestawu, tylko jednej butelki .
Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Browar z Humania w Polsce dystrybuuje swoje piwa we współpracy z firmą Bevgroup z Marek. I właśnie dla polskiego kooperanta uwarzono piwo Ułańskie. I nie jest to, zdaje się, klon żadnego z produktów ukraińskiego warzyciela. Lager ów ma 5,5% alkoholu, zawartość ekstraktu 11%, składu na...
Puszka 0,5 litra, alkohol 5,5%, ekstrakt 12,1%
Kolor - złoty, klarowny Piana - drobna, pozostał delikatny kożuch, lacing minimalny
Zapach - słodowo-kartonowy
Gaz - minimalny, praktycznie zerowy
Smak - piwo jest ciekawe w smaku, na pierwszym miejscu tony slodowe, które...
Comment