Wiem, że musicie się wszystkiego czepiać, bo takie chyba wasze zadanie. Napisałam chyba wyraźnie, że co do tego podziału, to sie jesczze z Artem dogadam. On skądś zdobył taki podział administracyjny Warszawy, jak napisałam w pierwszym poście. Sprawę wyjaśni się w odpowiednim czasie. Warszawiacy lepiej w końcu wiedzą jakie mają dzielnice w swoim mieście, a ten podział, który podałam jest przykładowy.
Ale chyba Urząd m.st. Warszawy wie lepiej niż ART jaki jest podział administracyjny (nikomu nic nie ujmując). I nie czepiamy się tylko chcemy pomóc. Na razie nie wiadomo jaki podział stosować przyporządkowując sklepy. Ten podany czy ten prawidłowy? Na wyjaśnienie sprawy będę cierpliwie czekał.
I przy okazji przepraszam, że zmieniłem Ci płeć w poprzednim poście.
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Skoro już sobie tak gadamy o tym podziale Warszawy, to powiedzcie mi jeszcze czy w tym względzie nic się nie zmieniło:
"W wyniku reform wprowadzonych przez tzw. Ustawę warszawską, od 27 października 2002 Warszawa stanowi tylko jedną gminę na prawach powiatu. Dotychczasowe gminy mają status dzielnic. "?
Bo skoro nie, to problem niejako się rozwiązał, bo jako gminy mam właśnie podane dzielnice, które wymienił Komar_Pafnucy.
Jeżeli tak, to zastosujemy się do podziału ze stron urzędu miasta:
Bemowo
Białołęka
Bielany
Mokotów
Ochota
Rembertów
Praga Południe
Praga Północ
Śródmieście
Targówek
Ursus
Ursynów
Wawer
Wesoła
Wilanów
Włochy
Wola
Żoliborz
Liczę na szybką odpowiedź i sorki za to, że sie trochę uniosłam, ale z tymi sklepami mam roboty od zatrzęsienia, a tu mi jeszce taki problem wyskoczył.
Skoro już sobie tak gadamy o tym podziale Warszawy, to powiedzcie mi jeszcze czy w tym względzie nic się nie zmieniło:
"W wyniku reform wprowadzonych przez tzw. Ustawę warszawską, od 27 października 2002 Warszawa stanowi tylko jedną gminę na prawach powiatu. Dotychczasowe gminy mają status dzielnic. "?
O ile mi wiadomo a raczej wiadomo to od tego czasu nic się nie zmieniło. Czyli Warszawa jest gminą na prawach powiatu. Sformułowanie, że dotychczasowe gminy mają status dzielnic jest dla mnie nie do końca jasne, bo wydaję mi się, że w skład byłej gminy Warszawa - centrum wchodziła więcej jak jedna dzielnica. Mogę się tu mylić ale na szczęście to nie jest istotne. Na pewno dzielnice wtedy pozostały takie jakie były i przyłączono do Warszawy Wesołą jako 18 dzielnicę.
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Oki w takim razie, błąd bazy danych znaleziony (tam było kilka gmin, a dzileliły się na takie dzielnice jak napisałam).
Zaczynamy, więc od nowa.
Proszę o przyporządkowanie sklepów wg następujących dzielnic: Bemowo
Białołęka
Bielany
Mokotów
Ochota
Rembertów
Praga Południe
Praga Północ
Śródmieście
Targówek
Ursus
Ursynów
Wawer
Wesoła
Wilanów
Włochy
Wola
Żoliborz
Zmienię to również w pierwszym poście, zostawiając poniżej wyjaśnienie o czym debatowaliśmy pół dnia.
Dziękuję Wam za dyskusję i mlukowi za próbę przyporządkowania sklepów do odpowiednich dzielnic - z tych danych skorzystamy w późniejszym czasie.
Na razie - jako że się okazało że jakaś reforma stoleczno-gminna mnie w międzyczasie ominęła (nie pierwsza i nie ostatnia) - nie ma obecnie konieczności uzupełniania tych danych. W przyszłości może się to jednak przydać żeby ułatwić wyszukiwanie sklepów (nie tylko w Wawie ale i w tych większych miastach).
Lista jaką puściła Maggykowa z mojej winy została nazwana listą dzielnic, a była de facto listą niegdysiejszych gmin, sądziłem że jest to jakoś skorelowane i hm... niezmienne w czasie od wejścia w życie reformy terytorialnej.
Chciałbym jeszcze nadmienić że nie popełnia błędów tylko ten co nic nie robi. Na poprawianie byków, które niestety muszą powstawać przy operowaniu na dziesiątkach tysięcy danych (powiaty, gminy, miasta, miejscowości, wsie, ich położenie geograficzne, etc.), jestem przygotowany.
Podaję numery sklepów zlokalizowanych na Żoliborzu: 325,326,334,405,417
I na Bielanach: 359,360,363,381,395,406 i 423.
Zrobiłem to "z pamięci" bez sprawdzania aktualnych granic gmin więc jeśli się pomyliłem lub coś pominąłem niech mnie ktoś poprawi.
Niech ktoś biegły (lub posiadający plan miasta z podziałem administracyjnym) wypowie się na temat numeru 330 (Lidl, Powstańców Śląskich/Conrada), czy to jeszcze Bielany czy już Bemowo?
Niech ktoś biegły (lub posiadający plan miasta z podziałem administracyjnym) wypowie się na temat numeru 330 (Lidl, Powstańców Śląskich/Conrada), czy to jeszcze Bielany czy już Bemowo?
Już Bielany. Granica biegnie wzdłuż ogródków działkowych na wysokości Powązkowskiej i Księżycowej.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika thrashcan
Nigdzie wcześniej nie pisałeś
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Komar_Pafnucy
Skąd wziąłeś tę listę dzielnic?
Co prawda na Warszawie się nie znam ale wiem jedno.Maggyk na pewno nie jest facetem
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
311 - Praga Północ
312 - Praga Południe
313 - chyba jeszcze Ochota, ale może niech tu się ktoś mądrzejszy wypowie, bo to mogą być już Włochy
314 - chyba jeszcze Ochota, ale może niech tu się ktoś mądrzejszy wypowie, bo to mogą już być Włochy
315 - Ursus
316 - Ochota
317 - Włochy
318 - Mokotów
319 - Mokotów
320 - Wola
321 - Wola
322 - Ochota
323 - Mokotów
324 - Śródmieście
325 - Żoliborz
326 - Żoliborz / Bielany (nie znam sklepu, więc dokładnie nie podam)
327 - Ursynów
328 - Rembertów
329 - Wola
330 - Bielany
331 - Bemowo
332 - Mokotów
333 - Rembertów
334 - Żoliborz
313,314-jeszcze Ochota.
326-na pewno Bielany.
404-sieć supermarketów "Robert" już nie istnieje.Wiem że sklepy na Mokotowie przejął ,zdaję sie,"Marc-Pol".
313,314-jeszcze Ochota.
326-na pewno Bielany.
404-sieć supermarketów "Robert" już nie istnieje.Wiem że sklepy na Mokotowie przejął ,zdaję sie,"Marc-Pol".
Comment