Czy potrzebne są nam lokale z koncernówkami

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
    becik - wybierasz sobie posty. Odpowiedz na ten?
    To czy pojadę do jakiegoś zamku w ogóle nie jest związane z tym czy jest tam knajpa i co w niej jest ale jeżeli jadę do jakiegoś miasta tak sobie po prostu to chciałbym wiedzieć czymogę i gdzie napić tam się PIWA (bo jesteśmy na forum piwnym) którego nie napiję się u siebie. To czy leją tam Żywiec czy Tyskie jest dla mnie bezużyteczne ponieważ tych piw mogę napić się u siiebie.
    (....usunąłem z tego miejsca złosliwą dygresję do Zythuma dotyczącą wybiórczego odpowiadania na posty...za bardzo go lubię abym się wyzłośliwiał ......)

Dla mnie jest to proste - ja polecam moim zdaniem fajne, ciekawe miejsca gdzie mozna w miłej atmosferze spędzić czas, posiedzieć, dla mnie niekoniecznie przy piwie, a jeśli już to nieważne z jakim.

Ja temat zakończyłem, już jak to nazywasz - bezużytecznych dla Ciebie (i innych pewnie też) informacji już zamieszczać nie będę.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• e-prezes
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19274

dział Piwo-Gdzie z zasady powinien kierować do lokali z piwem. kryterium atrakcyjności piwa dla różnych osób jest inny i trudno dobrać rozsądne warunki na jakich można lub nie można opisywać lokalu. wszystkie zaproponowane zmiany są kłopotliwe i tworzące bałagan, więc proponuję pozostać przy tym co jest, a bardziej uważnie uświadamiać nowych. też boleję nad tym, że Relakspol nie umieszcza na stronie lokali ze swoim piwem, tylko trzeba ich szukać, ale nie można oczekiwać, że każdy browar (średni czy mały) będzie prowadził taką listę. to tyle co mam do powiedzenia.
      Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2006-01-24, 14:05.

Comment

• abernacka
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10862

Wydaje mi się, że wszystko zostało tutaj już napisane. Popieram autora tego tematu całym sercem. W ten weekend wybieram się do Warszawy i z 94 wątków dotyczących knajpek/pubów znalazłem ciekawych raptem kilka (a przeczytanie wszystkich zajęło mi trochę czasu, niestety niepotrzebnie). Zapytacie a co zresztą. Już odpowiadam. Lokale z Tyskim lub Żywcem są i w Trójmieście, dlatego dla mnie i mojej Ani to żadna atrakcja. I nie mam mowy tu o jakimś "zaślepieniu" a po prostu o chęci skosztowania czegoś, co nie jest w moim regionie osiągalne..
        Ps. Beciku (bez urazy proszę), jeśli mam ochotę wybrać się z moją lubą na kolacje przy świecach w znalezieniu odpowiedniego lokalu pomocne są mi inne portale a na pewno nie ten.
        Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2006-01-24, 14:16.
        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• grzeber
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 2890

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
          ..., ale Dreamer już wspomniał, że miejsce takich knajpek jest w dziale "Przy piwie", a nie w "Piwo - gdzie"....
          Zapewne w tych lokalach również podają piwo, a może zmienić nazwę działu na "Piwo niekoncernowe - gdzie" ?

Jedyne sensowne rozwiązanie jakie przychodzi mi do głowy (aby Zythum był syty i owca cała ) to takie, aby w temacie obok (miasto), adres, nazwa lokalu wpisywać hasło ze względu na co się ten lokal poleca. Wystarczy zrobić listę kilku do wyboru np. piwo, kuchnia, wystrój, atmosfera i po kłopocie. Przy wyszukiwaniu po temacie nie wyskakiwała by juz mega-lista miejsc, a wyłącznie te, które nas interesują.
          pozdrawiam
          www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• becik
            🥛🥛🥛
            • 2002.07
            • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dreamer
            I ja przypomnę, że dział nazywa się PIWO-GDZIE i poświęcony jest zagadnieniu, gdzie dostać PIWO (a nie piwo). (...)
            Dyskryminujesz tych forumowiczów którzy naprawdę lubią napić się Żywca czy Warki, Ciebie te miejsca mogą nie interesować, innych tak, czemu więc na forum piwnym nie mieliby się tego dowiedzieć gdzie mogą się swoich piw napić?
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Czapayew
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.10
              • 1966

To i ja wtrące moje 3 grosze...
              Jestem raczej "po tej samej stronie barykady" co becik i grzeber. I chciałbym zwrócić uwagę na jeszcze jeden aspekt. Otóż np. BRACKIE, PALONE czy PILSNER URQUELL to piwa koncernowe. Nie zmienia to faktu, że namiętnie poszukujemy (z żoną) knajp, gdzie takowe piwo jest lane. Rozumiem, że mając na uwadze producenta, należałoby knajpy z tym piwem pomijać stosownym mileczeniem.
              Są dwie kategorie ludzi. Ci, którzy chodża do knajpy by skonsumowac konkretne piwo i ci którzy chodzą do knajpy ze względu na nią samą. Tak sie składa, że gdybym brać pod uwagę "zakoncernowienie" Dabrowy Górniczej i Będzina, to tak naprawdę nie byłoby tu o czym pisać, bo i po co pisać o kaczmie CZARNY RYCERZ na będzińskim zamku czy MAXMARIO z lanym Pilsnerem. A tfu !!! A precz !!!
              Można by w dziale "Piwo-Gdzie" zrobić podtematy "KP", "GŻ", "CP" oraz "reszta świata" i tam wrzucać knajpy stosownie do serwowanego asortymentu. To tylko propozycja. Z drugiej zas strony: komu by się chciało to wertować...
              "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
              www.piwnekapsle.net

Comment

• yendras
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.12
                • 2052

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
                [...] Nie ciekawi Cię np informacja ze w Baranowie Sandomierskim jest miód pitny robiony tylko i wyłącznie na potrzeby zamku ("Baranowski") przez pasiekę Jarosa? Nie przyda Ci się taka informacja? Że w zamkowych piwnicach w Golubiu (na drewnianych ławach) mozesz sie napić miodu "golubskiego", że na zamku w Krasiczynie mozesz za naprawdę nieduże pieniądze zjeść smażonych rydzów. [...]
                Jasne, że to jest ciekawe, ale pewnie nie szukałbym takich informacji w Piwo - Gdzie. Swoją drogą szkoda, że nie pisałeś o tym na bieżąco w Twoim wątku zamkowym. Może po prostu załatwił by to dział pod roboczym tytułem "Gdzie coś ciekawego można zjeść albo coś ciekawego - niepiwnego wypić, szczególnie jeśli są to piękne okoliczności przyrody lub architektury"

[...] Dlatego tak jak wcześniej wspomniałem - ani słowa na ten temat nie napiszę, bo po co i dla kogo?[...]
                Hej, Becik, czy mi się wydaje czy jesteś trochę obrażony ?

Comment

• iron
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🍼🍼
                  • 2002.08
                  • 6771

Dyskryminujesz tych forumowiczów którzy naprawdę lubią napić się Żywca czy Warki, Ciebie te miejsca mogą nie interesować, innych tak, czemu więc na forum piwnym nie mieliby się tego dowiedzieć gdzie mogą się swoich piw napić?
                  Bo to nie są piwa - prawie robi dużą różnicę
                  Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2006-01-24, 14:38.
                  bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                  Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                  Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• zythum
                    • 2001.08
                    • 8305

Ci forumowicze nie muszą szukać lokali w Piwo Gdzie - wystarczy, że sobie idą ulicą na pewno swoje "piwo" znajdą po przejściu 50 metrów.
                    To inaczej miało być, przyjaciele,
                    To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                    Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                    Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                    Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                    Królowie banków, fabryk, hut
                    Tym mocni są, że każdy kradnie
                    Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• becik
                      🥛🥛🥛
                      • 2002.07
                      • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yendras
                      Hej, Becik, czy mi się wydaje czy jesteś trochę obrażony ?
                      Wydaje Ci się
                      Ustalono co ustalono, niech i tak będzie, po prostu nie będę wtrącać swoich dwóch groszy tam gdzie ich niechcą.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron
                      Bo to nie są piwa - prawie robi dużą różnicę
                      o gustach się nie dyskutuje

Comment

• zythum
                        • 2001.08
                        • 8305

E tam o gustach się dyskutuje jak najbardziej. To, że się nie dyskutuje to wymysł tych którzy wciskają ludziom kit mówiąc, że to kawior

Comment

• becik
                          🥛🥛🥛
                          • 2002.07
                          • 14999

E tam o gustach się dyskutuje jak najbardziej. To, że się nie dyskutuje to wymysł tych którzy wciskają ludziom kit mówiąc, że to kawior
                          Czy masz również na myśli tych, którzy myśląc że mają kawior, w rzeczywistości mają kit?

Comment

• Shlangbaum
                            • 2005.03
                            • 5828

Ci forumowicze nie muszą szukać lokali w Piwo Gdzie - wystarczy, że sobie idą ulicą na pewno swoje "piwo" znajdą po przejściu 50 metrów.
                            Piwo znajdą, ale niekoniecznie w fajnym lkoalu. Im też trzeba ułatwiać życie. Nie są przecież gorsi dlatego, że piją gorsze piwo.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• zythum
                              • 2001.08
                              • 8305

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                              Piwo znajdą, ale niekoniecznie w fajnym lkoalu. Im też trzeba ułatwiać życie. Nie są przecież gorsi dlatego, że piją gorsze piwo.
                              To się wpuścimy jeszcze bardziej w kanał - co jest fajną knajpą? Dla jednego speluna z lat 70 dla innego techno klub. Uważam, że na tak sprofilwoanym portalu jak nasz GŁÓWNYM kryterium wpisania knajpy w Piwo Gdzie powinno być lanie w tej knajpie ciekawego piwa (przez ciekawe rozumiem tez piwa typu Porter Okocimski czy na upartego Palone)

Comment

• Shlangbaum
                                • 2005.03
                                • 5828

To się wpuścimy jeszcze bardziej w kanał - co jest fajną knajpą? Dla jednego speluna z lat 70 dla innego techno klub.
                                I dlatego właśnie należy opisywać wszystkie lokale, bo istnieje różnorodność gustów i znaleźć to, czego się poszukuje można jedynie w bogactwie opisów.

Od razu uprzedzam kontrargument brzmiący: "Ale na przykład lokali warszawskich jest tak dużo, że trudno je przejrzeć na forum". Odpowiadam: Wystarczy nie zaglądać do tematów starszych niż z 2005 roku i już się pole zawęża.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

Przetwarzanie...
                                X