Powtarzam, na razie nie będzie żadnych wyróżnień i nic takiego.
Piwo nietypowe, piwo ciekawe to są pojęcia subiektywne. Zacznę wyróżniać lokale z takimi piwami wg jednego lub drugiego kryterium, a potem będę zasypywana PW: A dlaczego tak, a nie inaczej
Piwo nietypowe, piwo ciekawe to są pojęcia subiektywne. Zacznę wyróżniać lokale z takimi piwami wg jednego lub drugiego kryterium, a potem będę zasypywana PW: A dlaczego tak, a nie inaczej
1. ogólnodostępne piwa koncernowe (Gronie, Dębowe, Lech Premuim i Mocny, Żubr, Pilsner, obie Warki, obie Tatry, Żywiec - chyba nic nie pominąłem); lokale z takimi piwami nie byłyby w żaden sposób wyróżnione
2. "niepowszechne" piwa koncernowe (Kasztelany, Palone, Piasty, Kaper itp oraz Okocimy - w Łodzi znam jeden lokal z tym browarem, nie wiem czy tak jest w innych miastach)
3. piwa niekoncernowe
knajpy z drugim i/lub trzecim typem piwa można oznaczać jakimś symbolem skrótowym (np. [NPK] od nie typowe piwa koncernowe i [PN] piwa niekoncernowe; o wszyskim można poinformowac w odpowiednim temacie
czy taki podział bedzie powodował problemy?? z piwami lokalnymi też nie powinno być problemu; w wakacje odwiedziłem pare knajp w trójmieście i okolicy płw. helskiego i tylko w jednej znalazłem Kapera; w reszcie były piwa tylko pierszego typu
podobnie we wrocławiu było z piastem
Comment