Czy potrzebne są nam lokale z koncernówkami

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sokół83
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1598

Powtarzam, na razie nie będzie żadnych wyróżnień i nic takiego.
    Piwo nietypowe, piwo ciekawe to są pojęcia subiektywne. Zacznę wyróżniać lokale z takimi piwami wg jednego lub drugiego kryterium, a potem będę zasypywana PW: A dlaczego tak, a nie inaczej
    podział można zrobić w bardzo prosty sposób:
    1. ogólnodostępne piwa koncernowe (Gronie, Dębowe, Lech Premuim i Mocny, Żubr, Pilsner, obie Warki, obie Tatry, Żywiec - chyba nic nie pominąłem); lokale z takimi piwami nie byłyby w żaden sposób wyróżnione
    2. "niepowszechne" piwa koncernowe (Kasztelany, Palone, Piasty, Kaper itp oraz Okocimy - w Łodzi znam jeden lokal z tym browarem, nie wiem czy tak jest w innych miastach)
    3. piwa niekoncernowe
    knajpy z drugim i/lub trzecim typem piwa można oznaczać jakimś symbolem skrótowym (np. [NPK] od nie typowe piwa koncernowe i [PN] piwa niekoncernowe; o wszyskim można poinformowac w odpowiednim temacie

czy taki podział bedzie powodował problemy?? z piwami lokalnymi też nie powinno być problemu; w wakacje odwiedziłem pare knajp w trójmieście i okolicy płw. helskiego i tylko w jednej znalazłem Kapera; w reszcie były piwa tylko pierszego typu
    podobnie we wrocławiu było z piastem
    Last edited by Sokół83; 2006-01-26, 19:29.
    Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• Maggyk
      Szara Adminiscjencja
      🍼
      • 2004.05
      • 5617

Powtarzam po raz ostatni - na razie dział Knajpy/Puby Polskie pozostanie bez zmian. Nie będę niczego wyróżniać, dopisywać, itp. itd. I to by było na tyle.
      A jak chcecie sobie porozmawiać o tym, to sobie gadajcie, ale miejcie na uwadze to, co napisałam powyżej w tym poście.
      Last edited by Maggyk; 2006-01-26, 19:37.
      Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
      Piwo domowe -
      Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
      PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• babalumek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.02
        • 1207

Maggyk w sumie ma racje. Knajp opisywanych nie ma aż tak dużo w poszczególnych miastach aby je dzielić. Poza tym zarówno knajpy jak i sklepy zmieniają asortyment więc szybko powstałby burdel z tego.
        MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• pawelek59
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2003.04
          • 195

Lokale z koncernówkami nie są potrzebne ponieważ ich nie trzeba szukać, w każdym mieście w zależności od wielkości jest kilka, kilkanaście, kilkadziesiąt lokali z koncernówkami i każdy kto ma ochotę na Żywca, Warkę czy Lecha nie ma problemów z ich znalezieniem. Natomiast spróbujcie znależć Czarnków, Kormorana, EDi-ego........

Comment

• boku
            Porucznik Browarny Tester
            • 2002.09
            • 444

Tak potrzebne są nam lokale z koncernówkami

W pełni popieram administratorkę i niech mój tytuł mówi sam za siebie.
            Tutaj zwrócę uwagę tylko na zmiany w asortymencie. Dokonują się szybciej niż my opisujemy . Posłużę się przykładem. Chciałem opisać sklep koło mego domu. Wtedy były tam dwa piwa z Imielina. Zanim się zabrałem do pisania to te dwa zniknęły i teraz jest piwo z Imielina "GKS Katowice". Sam w sobie temat ciekawy. Ale co będzie w następnym tygodniu tego nie wiem.
            Zabierałem się też do opisu knajpy z Imielinem. Obecnie właściciel stwierdził, że to piwo źle schodziło, więc podpisał umowę na wyłączność z dużym browarem. To też ciekawy temat.

Comment

• Marcin_wc
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.09
              • 2115

Jeżeli naprawdę piwa w lokalach tak szybko się zmieniają, to może przydał by się nowy moderator który zajmował by się tylko lokalami i segregował je.

Comment

• Maggyk
                Szara Adminiscjencja
                🍼
                • 2004.05
                • 5617

Tak się zastanawiam czy ktoś pamięta jak wyglądał ten dział kilka miesięcy temu. Bo wtedy to faktycznie nic nie można było znaleźć. Ale widać wy wciąż chcecie więcej, może to i dobrze, bo się serwis rozwija, ale jesteście strasznie niecierpliwi i chcecie wszystko na już. Ja też widzę, że są tu potrzebne pewne usprawnienia i to duże. Ale to wszystko wymaga pracy nie tylko mojej.
                I nie chodzi o to drogi Marcinie, że piwa w lokalach tak szybko się zmieniają, tylko, że to o czym piszecie to jest dużo roboty, którą musiałabym notabene wykonać dwa razy, raz wyróżniając, a raz cofając wyróżnienia. A cofnięcie tego byłoby konieczne ze względu na wprowadzenie zmian, o którch pisałam, gdzieś powyżej.
                A jeżeli chodzi o nowego moderatora to pewnie bardzo chętnie byś się widział na tym stanowisku, ale bardzo mi przykro nowy moderator tu jeszcze długo potrzebny nie będzie, no chyba, że ja zrezygnuję, a no to mój drogi się nie zanosi. <mordka z wystawionym językiem>
                Piwo domowe -

Reklama w BROWARZE

Comment

• Marcin_wc
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.09
                  • 2115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
                  I nie chodzi o to drogi Marcinie, że piwa w lokalach tak szybko się zmieniają,
                  to nie ja uważam, że tak szybko się zmieniają.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika boku
                  Tutaj zwrócę uwagę tylko na zmiany w asortymencie. Dokonują się szybciej niż my opisujemy.
                  A jeżeli chodzi o nowego moderatora to pewnie bardzo chętnie byś się widział na tym stanowisku, ale bardzo mi przykro nowy moderator tu jeszcze długo potrzebny nie będzie, no chyba, że ja zrezygnuję, a no to mój drogi się nie zanosi. <mordka z wystawionym językiem>
                  Ja najchętniej widzę się na stanowisku w fotelu koło którego stoi lodówka z zimnym piwem, a nie z dodatkowymi obowiązkami. Ale jeśli padają argumenty, że posegregowanie knajp to za dużo roboty(nie twierdzę, że mało), to może trzeba zrobić to jak na forum SWiMP, gdzie jest po pięciu moderatorów na jeden dział i nie ma takich problemów. Poza tym to, że chętnie pomógłbym w pojedynczym przypadku jak ten(tylko w segregacji) nie oznacza, że chciałbym komukolwiek stanowisko odbierać<tu też mordka z wystawionym językiem>

Comment

• adam16
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2001.02
                    • 9865

Tak się zastanawiam czy ktoś pamięta jak wyglądał ten dział kilka miesięcy temu.
                    Faktycznie. Jeśli o mnie chodzi jest dobrze. Jeśli coś na forum jest to się to przy umiejętnym szukaniu znajdzie.
                    Browar Hajduki.
                    adam16@browar.biz
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• ZIOMEK2
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2004.09
                      • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandal
                      Każdy debil wie że w sklepie w którym jest Amber, Ciechanów, Krajan jest też GŻ, CO i KP.
                      Nie zawsze tak bywa, a prawdziwy debil nie rozróżnia piwa ciemnego od jasnego przecież, n.p.

" Lokal " - pojęcie szerokie !

Zythum dał prowokacje a my się " ślinimy " !?
                      Moje i reszta j.w.

Comment

• żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

A może by tak ankietkę na stronce główniutkiej?

Comment

• Maggyk
                          Szara Adminiscjencja
                          🍼
                          • 2004.05
                          • 5617

A możesz mi wytłumaczyć po co?
                          Piwo domowe -

Reklama w BROWARZE

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
                            A może by tak ankietkę na stronce główniutkiej?
                            a jakie pytanie?

może:

Czy lepiej jak Żą jest...

a) ...sojowy?
                            b) ...bojowy?

zresztą żeby pozostać w temacie - jeśli moje stanowisko w tej sprawie gdzieś się rozmyło lub czegoś nie dopowiedziałem - nie mam zamiaru ograniczać tu wyrażania nikomu swych opinii na temat lokali tylko datego że posiadają w ofercie piwa przez jednych uważanych za ideologicznie niesłuszne. faktycznie gryzą lakoniczne opisy niektórych lokali i takich chciałbym aby było najmniej.

tak czy owak dział z knajpami będzie kiedyś uzupełniony o możliwość filtrowania informacji tak by dogodzić osobom o możliwie jak najróżniejszych gustach piwnych.
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• żąleną
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.01
                              • 13239

Łorany, jak się na mnie rzucili.

Po co? Mam ochotę odpowiedzieć "po jajco" Normalnie, żeby się przekonać. Jestem ciekaw, jak się głosy rozkładają procentowo wśród forumowiczów. Do tego chyba służy ankieta.

Pytanie: Czy w "Piwo gdzie" potrzebne są opisy lokali z piwem szeroko dostępnym w całym kraju?
                              Last edited by żąleną; 2006-02-03, 14:12.

Comment

• Shlangbaum
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2005.03
                                • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
                                Po co? Mam ochotę odpowiedzieć "po jajco" Normalnie, żeby się przekonać. Jestem ciekaw, jak się głosy rozkładają procentowo wśród forumowiczów. Do tego chyba służy ankieta.

Pytanie: Czy w "Piwo gdzie" potrzebne są opisy lokali z piwem szeroko dostępnym w całym kraju?
                                Po co ankieta? Dane już są - wystarczy popatrzeć na statystyki globalne w DP i wiadomo jakie piwa pije większość forumowiczów - KONCERNIAKI - niech opisują więc swoje knajpy.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

Przetwarzanie...
                                X