Gdzie Amber w Katowicach?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • alekss
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.04
    • 4

Gdzie Amber w Katowicach?

Hahhh ... A gdzie w takim razie można kupić w Katowicach wyroby z Bielkówka ? Np. "Amber Red" ? Był do zdobycia na stacji Jet przy Chorzowskiej. Zniknął, a obsługa stacji stwierdziła - "już nie sprowadzamy"
  • iommi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.07
    • 1522

W Skarbku przy Rynku jest Żywe w cenie 3,99 zł. Więcej nie widziałem, ale ja rzadko zwiedzam katowickie sklepy...

Comment

• adam16
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.02
      • 9866

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iommi
      W Skarbku przy Rynku jest Żywe w cenie 3,99 zł. Więcej nie widziałem, ale ja rzadko zwiedzam katowickie sklepy...
      Obok Żywego, w Skarbku jest także Koźlak: Katowice, Rynek, Delikatesy (D. H. Skarbek)
      Browar Hajduki.
      adam16@browar.biz
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• iommi
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.07
        • 1522

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
        Obok Żywego, w Skarbku jest także Koźlak: Katowice, Rynek, Delikatesy (D. H. Skarbek)
        Słuszna uwaga. Nie zakodowałem pewno dlatego, że koźlaczek z Bielkówka już nieco mi spowszedniał.
        Ostatnia zmiana dokonana przez iommi; 2006-04-28, 13:09.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
          Waszczukowe, Marcowy Amber
          darekd
          Ekstr. 14%
          Alk. 6,1%

https://www.waszczukowe.pl/piwo/marcowy-amber/

Aromat - słodowy, początkowo dziwny, ale przyjemny - różany, herbatniki, lekko prażona nuta, potem jakaś ziemistość, trochę warzywa
          Piana - wysoka, zwarta, trwalsza z koroną
          Barwa...
          2025-01-03, 22:26
        • darekd
          Amber, Po Godzinach - Hoppy Bock
          darekd
          Ekstr. 18,1%, alk. 7%

Chmiele – Citra, Sabro, Chinook, Sybilla, Marynka. Chinook z własnych upraw browaru.

Amber święci 30 lat, o czym przypomina gustowny okolicznościowy kapsel

Aromat – początkowo chmielowo owocowo-cytrusowa nuta amerykańskich chmieli, następnie
          ...
          2024-07-21, 01:26
        • ART
          Amber, Po Godzinach - Koźlak Dubeltowy z czeremchą
          ART
          Wczorajsza premiera z browaru Amber. Doppelbock koźlak dubeltowy z czeremchą. 18,1 blg. 7 % alc. Niecodzienny składnik to owoce krzewu zwanego także smrodynią smrodu nie ma, za to fajnie wkomponowano jej smaki w treściwego podwójnego koźlaka. Dodała nieco koloru i nieco winno-owocowego klimatu....
          2022-10-01, 14:36
        • ART
          Amber, Po Godzinach - Koźlak Dubeltowy z brusznicą i jarzębem szwedzkim
          ART
          Weekendowa premiera z browaru Amber odbyła się na wodach międzynarodowych Bałtyku gdzieś pomiędzy Polską a Szwecją.

Doppelbock - koźlak dubeltowy z 18,1 blg. 7 % alc. Niecodzienny składnik to owoce brusznicy i jarzębu szwedzkiego.

Zeszłoroczna czeremcha była bardziej...
          2023-10-10, 20:26
        • Javox
          Amber, Export
          Javox
          Nowy pomysł w Amberze.... Export
          Alko 5.6%

Piana - więcej na starcie potem niepełna warstewka.
          Lacing - nie za dużo.
          Gaz - średni.
          Barwa - jasny bursztyn.
          Aromat - zbożowość, lekka piwnica, ziołowy chmiel. Niepokojąca ostrość w kierunku octowym....
          2023-07-28, 10:10
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...