Jakoś nie zauważyłem (hiba, że nie doczytałem) wzmianki o browarze Gubernija w Szawlach. Można na miejscu, do własnego naczynia zakupić świeżutkie wytwory tutejszych browarmistrzów. Pszeniczny Kvietinis...mniam mniam...
Przy okazji - gdyby nie nacjonalizacja po wojnie, to pewnie miałbym jakieś udziały w tym browarze (V. Bielskis to jeden z moich przodków)
Może to jest inny a zarazem nowy browar w Alytusie? Nieznam języka Litweskiego ale wydaje mi się, że ta strona www, którą podałem należy do jakiejś agencji rządowej. Wątpię aby oni byli źle poinformowani.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Może to jest inny a zarazem nowy browar w Alytusie? Nieznam języka Litweskiego ale wydaje mi się, że ta strona www, którą podałem należy do jakiejś agencji rządowej. Wątpię aby oni byli źle poinformowani.
tak, to www agencji kontroli alkoholu i tabaku
tam są wymienione wszystkie licencje ale jakiš czas temu w prasie byla informacja dt. anulowania tej licencji
NB: teraz przeczytalem to dokladnie i...
jest w tej liscie tylko
AB “Alita”, įmonės kodas 149519891, Miškininkų g. 17, Alytus, tel. 57243
Ale to nie jest browar - tylko producent szampanu i filial Coca cola company
browar mial nazwę DAIGA
Lubię smakowač... jakošč a ne ilošč (...i zbieram kapsle)
Będąc w sierpniu w Mariampolu poprosiłem taksówkarza żeby zawiózł mnie pod adres tego browaru jaki widniał na stronie beer me - ale tam po jednej stromie ulicy są bloki a po drugiej pola
Pytanie skąd zaczerpnął serwis beerme.com adres browaru "Humulus" w Mariampolu (J.Ambrazevičiaus-Brazaičio)? Browar miesci się przy ulicy Algimanto 62.
Dzięki za wyjaśnienie tylko dziwi mnie, że taksówkarz nic o tym browarze nie słyszał, a ja także w rzadnym sklepie a przez dwa dni trochę ich zwiedziłem nie znalazłem miejscowego piwa
Podobną sytuację miałem w Paneveżys i Pasvalis pod wskazanymi w beerme adresami małych browarów ich tam nie było w dwóch miejscach znalazłem tylko szyldy a zakłady już nie produkowały.
Polecam ci, tą stronę. Są to sprawdzone adresy gdzie warzy sie piwo. Tylko pamiętaj na tej liście są umieszczone także adresy gdzie produkowane są mocniejsze alkohole.
Podobną sytuację miałem w Paneveżys i Pasvalis pod wskazanymi w beerme adresami małych browarów ich tam nie było w dwóch miejscach znalazłem tylko szyldy a zakłady już nie produkowały.
Nie ma sie dziwić. Beerme podaje, że w Poniewieżu jest 10 browarów (w rzeczywistości 7, w częsci z innymi adresami) a Pasvalys podają, że jest tam 10 browarów a tak na prawdę 3.
Comment