Powróciłem z eksploracji tamtejszych browarów (rejon:Birze, Pasvalys, Pakruojo I Panevezys) W sumie 20 browarów w zdecydowanej większości małych przydomowych browarów warzących mocarne woltomierzowo piwa (8%-9,5% alk.), rozlewanych do beczkach, rzadziej do butelek typu PET.
PS.Fotki będę wklejał sukcesywnie do galerii. Na pierwszy ogień poszedł browar „Żaldokas” w małej wiosce Krincinas. Warzący jeden gatunek piwa (ok.8% alk.), stosującą fermentacje otwartą. Rozlewa swoje piwo tylko i wyłącznie do beczek.
PS.Fotki będę wklejał sukcesywnie do galerii. Na pierwszy ogień poszedł browar „Żaldokas” w małej wiosce Krincinas. Warzący jeden gatunek piwa (ok.8% alk.), stosującą fermentacje otwartą. Rozlewa swoje piwo tylko i wyłącznie do beczek.
Comment