czy ktoś wie gdzie można kupić w Polsce rosyjskie piwo?
rosyjskie piwo
Collapse
X
-
Byłem 3 dni w obwodzie kaliningradzkim. Spotkałem ok. 40 piw rosyjskich. Co jedno to lepsze. Był porter i pszeniczne. Z kilkunastu piw jakie próbowałem, jedno, tylko jedno odbiegało od normy. Reszta sama słodycz, miód dla podniebienia.
Mam zabunkrowne jeszcze 4 - Ochota (polowanie) i Złota Beczka (Zołotaja Boczka) - jasne i mocne. To na specjalną okazję lada dzień. Też poszukuję takich piw. W lipcu jadę tam raz jeszcze - spróbuję innych gatunków i znów przywiozę kilka innych. Wszystkiego nie sposób spróbować. Chęć duża, ale ciało już mdłe. Za najdroższego portera płaciłem na nasze 2,20 zł - Baltika 6. O innych piwach rosyjskich piszę na swojej stronie www.bossowski.pl Pokazuję tam kapsle i etykiety.
Mają takie piwa, a piją gorzałę - próbowałem, no i też smakowała dobrze. Trudny wybór. Ale PIWU CZEŚĆ.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika andbisByłem 3 dni w obwodzie kaliningradzkim. Spotkałem ok. 40 piw rosyjskich. (...)
Poczytaj sobie tutaj:
W tym miejscu recenzje miejsc gdzie możemy się napić dobrego piwa... ogródki piwne, knajpki, puby, sklepy, importerzy, hurtownie i inne miejsca z piwem związane. Poddziały: Sklepy z piwem | Piwiarnie polskie | Piwiarnie zagraniczne | Hurtownie / Importerzy piwa | Handel i gastronomia | Poszukuję miejsca...
i tutaj:
A przekonasz się, że wiele ciebie omineło.
Comment
-
-
Zobaczyłem oba linki i przeczytałem wszystkie posty.
I rzeczywiście trudno z tej dyskusji dowiedzieć się coś więcej niż ja pokazuję. Masz wszystkie kapsle piw jakie wypiłem, etykiety, info, a zdjęć z Bagrationowska masz 1000 i kilka filmów.
Czy pokażesz mi coś więcej w tej dyskusji.Last edited by ART; 2007-03-10, 08:44. Powód: usunięto HTML - uwaga na przyszłość - proszę nie zamieszczać HTMLa w treści postów.
Comment
-
Comment