rosyjskie piwo

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dymion
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.12
    • 1

rosyjskie piwo

czy ktoś wie gdzie można kupić w Polsce rosyjskie piwo?
  • skandal
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 1439

W Gdańsku w rosyjskiej restauracji można kupić piwo Tri Medwiedije z Kaliningradu

Comment

• Kolesław
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.03
      • 1130

Tri Miedwiedia

Comment

• skandal
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.05
        • 1439

Pewnie tak, pisałem z pamięci a w rosyjskim biegły nie jestem-dzięki za poprawke.
        Last edited by skandal; 2007-03-04, 13:24.

Comment

• andbis
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2007.01
          • 56

Byłem 3 dni w obwodzie kaliningradzkim. Spotkałem ok. 40 piw rosyjskich. Co jedno to lepsze. Był porter i pszeniczne. Z kilkunastu piw jakie próbowałem, jedno, tylko jedno odbiegało od normy. Reszta sama słodycz, miód dla podniebienia.
          Mam zabunkrowne jeszcze 4 - Ochota (polowanie) i Złota Beczka (Zołotaja Boczka) - jasne i mocne. To na specjalną okazję lada dzień. Też poszukuję takich piw. W lipcu jadę tam raz jeszcze - spróbuję innych gatunków i znów przywiozę kilka innych. Wszystkiego nie sposób spróbować. Chęć duża, ale ciało już mdłe. Za najdroższego portera płaciłem na nasze 2,20 zł - Baltika 6. O innych piwach rosyjskich piszę na swojej stronie www.bossowski.pl Pokazuję tam kapsle i etykiety.
          Mają takie piwa, a piją gorzałę - próbowałem, no i też smakowała dobrze. Trudny wybór. Ale PIWU CZEŚĆ.

Comment

• abernacka
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika andbis
            Byłem 3 dni w obwodzie kaliningradzkim. Spotkałem ok. 40 piw rosyjskich. (...)
            No to sie nie wysiliłeś
            Poczytaj sobie tutaj:
            W tym miejscu recenzje miejsc gdzie możemy się napić dobrego piwa... ogródki piwne, knajpki, puby, sklepy, importerzy, hurtownie i inne miejsca z piwem związane. Poddziały: Sklepy z piwem | Piwiarnie polskie | Piwiarnie zagraniczne | Hurtownie / Importerzy piwa | Handel i gastronomia | Poszukuję miejsca...

i tutaj:
            jeśli chcesz zorganizować spotkanie Forumowiczów, tutaj jest odpowiednie miejsce na to

A przekonasz się, że wiele ciebie omineło.
            Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• andbis
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2007.01
              • 56

Zobaczyłem oba linki i przeczytałem wszystkie posty.
              I rzeczywiście trudno z tej dyskusji dowiedzieć się coś więcej niż ja pokazuję. Masz wszystkie kapsle piw jakie wypiłem, etykiety, info, a zdjęć z Bagrationowska masz 1000 i kilka filmów.
              Czy pokażesz mi coś więcej w tej dyskusji.
              Last edited by ART; 2007-03-10, 08:44. Powód: usunięto HTML - uwaga na przyszłość - proszę nie zamieszczać HTMLa w treści postów.

Comment

Przetwarzanie...
              X