Piwa z Zabrza (konkretnie Śląskie, w puszce) pojawiają się czasem w sklepie przy stacji metra racławicka (nie pamiętam niestety nazwy, ale na pewno trafisz), z Głubczyc widywałem tylko hammera w Tesco na kabatach (też konserwa), pewnie są też jako piwa marketowe gdzieniegdzie..
A, no a piwka z Zabrza są też u nie, tzn. w Górze Kalwarii w sklepie u radomskich, no ale to już nie Warszawa
Tzn. Van pur przejął browar czy markę? bo mi się wydaje że browar, na etykiecie faktycznie stoi że piwo robi van pur ale wydaje mi się ze wciąż powstaje ono w Zabrzu. Ale to juz dyskusja na inny temat...
Można spróbować zlokalizować sklep z piwem plum na stronie http://www.plumplum.eu/ w zakładce gdzie kupić. Mogą być jednak nieaktualne na daną chwilę info, bo to piwo raczej bywa, niż jest w sałej ofercie. Aktualnie może być w sklepie Prince na Al. Niepodległości. Były niedawno tam inne piwa z Namysłowa, więc mogło być i "plum"
Jeżeli chodzi o Plum: w sklepie "Marcin" na Pasażu Natolińskim jest. Bywa też w "Belwederze" na skrzyżowaniu Belgradzkiej i KEN, na tyłach tego Pasażu.
Comment