Mieszkam w zabrzu a moim ulubionym piwem jest "Kaper" kiedyś warzony w browarze "Heweliusz" lecz od chwili jego zamknięcia warzone "niestety" w Żywcu . Mam więc pytanie czy ktoś się spotkał z tym piwem w Zabrzu ?
Kaper jest warzony w Elblągu.Kapra ciężko dostać na Śląsku.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Mieszkam w zabrzu a moim ulubionym piwem jest "Kaper" kiedyś warzony w browarze "Heweliusz" lecz od chwili jego zamknięcia warzone "niestety" w Żywcu . Mam więc pytanie czy ktoś się spotkał z tym piwem w Zabrzu ?
Uprasza się o zapoznanie się z zasadmi działu zanim się zamieści temat.
kaper jest dostępny w jednym jedynym sklepie w zabrzu poza tym jestem zdziwiony że warzony jest w elblągu a nie wiesz może od kiedy ?
od 7 lat
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
W Zielonej Górze przy ulicy Zacisze 20 znajduje się sklep "Jasne i Ciemne", który specjalizuje się w sprzedaży lanego piwa z beczki do butelki PET. W asortymencie sklepu dostępne są różnorodne rodzaje piw, w tym czeskie, niemieckie i polskie. Oprócz piw, klientów przyciągają również...
Browarek restauracyjny istniejący od 1990 roku znajduje się na zachodnich peryferiach miasta po prawej stronie Rhein. Z centrum, przez jedyny w Mainz most drogowy, można tu dojechać autobusem nr 28. Okolica nieciekawa, jakieś place, firmy, magazyny, brak zabudowy mieszkalnej. Jednak jest tu jedno...
Kolejny browarek w bliskich okolicach Splitu odwiedziliśmy 17.08.2021. Do Kašteli Gomilica łatwo dojechać pociągiem. Z przystanku kolejowego udajemy się na północ, czyli w odwrotną stronę niż nad morze, po 100 m dochodzimy do głównej ulicy Ivana Pavla II i wzdłuż niej w lewo jeszcze 300...
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w Jubileuszowym X Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego.
Termin konkursu będzie zgodny z IV Częstochowskim Festiwalem Piwa (szczegóły...
Comment