Gdańsk - podsumowanie i aktualizacja

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zythum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.08
    • 8305

Gdańsk - podsumowanie i aktualizacja

Tydzień na początku lipca wraz z synkiem Jarkiem i rodzinami (sic!) będziemy w Sobieszewie. Pewnie z raz udamy się do Gdańska i w związku z tym mam pytanie - gdzie na Starym Mieście bądź okolicach wypić coś dobrego: Amber niefiltr, Gościszewo. Przejrzałem temat ale przy wielu knajpach ostatni wpis jest sprzed wielu miesięcy a czasu na szukanie dużo nie będziemy mieli.
    Ostatecznie pewnie wpadniemy Pod Kasztany (gdyby nie było nic bliżej). Chętnie odwiedziłbym Degustatornię Gdyńską ale czy czas pozwoli?
    To inaczej miało być, przyjaciele,
    To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
    Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
    Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
    Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
    Królowie banków, fabryk, hut
    Tym mocni są, że każdy kradnie
    Bogactwa, które stwarza lud.
  • skandal
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 1439

Też bym się napił Gościszewa w Gdańsku Pod Kasztanami ostatnio podobno posucha, ale może już się zmieniło na lepsze. Amber jest na Szerokiej, Mariackiej i może będzie już na Targu Weglowym sezonowy ogródek.

Comment

• huanghua
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.10
      • 1910

Po drugiej stronie Wisły w Mikoszewie masz bar KEJA z piwami opisanymi w temacie. Przepływ promowy przez Wisłe w sam raz na wycieczkę rodzinną.
      Dajcie znać jak będziecie w Trójmieście/Sobieszewie/Mikoszewie to cos się może zmaluje.
      W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• zythum
        • 2001.08
        • 8305

Dziękować. Konkretnie będziemy od 30 czerwca do 07 lipca w Sobieszewie ale trudno mi dokładnie powiedzieć w który dzień się wybierzemy do Trójmiasta ponieważ uzależnione jest od pogody/chęci dziecka. Postaram się napisać z przynajmniej jednodniowym wyprzedzeniem o ile na Wyspie jest net.
        To inaczej miało być, przyjaciele,
        To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
        Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
        Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
        Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
        Królowie banków, fabryk, hut
        Tym mocni są, że każdy kradnie
        Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• adam16
          • 2001.02
          • 9865

W samym Sobieszewie może być trudno o piwo inne niż od "wielkich", 3-4 lata temu było jeszcze z Kasztelana. Miałem wtedy tam szkolenia, ale pewnie od tego czasu jest tylko gorzej... swoją drogą to jeszcze były w miarę normalne czasy, a nie tak jak teraz - tylko e-lerningi...
          Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2007-06-26, 18:45.
          Browar Hajduki.
          adam16@browar.biz
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• skandal
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.05
            • 1439

W Sobieszewie jest Irish z Kormorana i pewnie coś Ambera, w tej samej knajpie i oba lane. Znajdziesz odpowiedni do tego temat na forum.

Comment

Przetwarzanie...
            X