Akurat tak się składa iż ciężko znaleść gdziekolwiek lanego portera. Tak więc dobrze by było podzielić się informacjami gdzie można się takowego piwa napić. Na pewno dla wielu z nas będzie to przydatna informacja choćby podczas wakacji czy też innego typu wypoczynku. Ja poraz pierwszy spotkałem się z lanym porterem z Fermencie w Warszawie. Był to porter z Cieszyna. Czekam na dalsze informacje z waszej strony.
Gdzie lany porter?
Collapse
X
-
Lany porter cieszyński jest jeszcze w barze "Vik" przy stacji metra Wilanowska. Kosztuje 7 złotych. Knajpa może niezbyt zachęcająca ( z resztą jest o niej osobny temat), ale dla tego piwa warto. Dodatkowy plus - 0,5 litra leją w ładne kufle Żywca.Last edited by franekf; 2007-09-20, 08:26.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
-
-
Pod Czerwonym Wieprzem
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Bar w Hali Mirowskiej Warszawa - 5,5 PLN
Euforia w Pasażu Wiecha - 11 PLN
Widziałem w kilku jeszcze lokalach w Wawie ale nie mogę sobie przypomnieć gdzieTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Sosnowiec
W Sosnowcu też jest - w knajpie na rogu Targowej i Małachowskiego.Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan
Mój browar domowy
Etykiety moich piw domowych
Comment
-
-
W Świętochłowicach ciągle jeszcze dostępny lany porter z Bossa. Świętochłowice, Wyzwolenia 19, Bar PiwnyBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Aldach Wyświetlenie odpowiedziW Bytomiu porter z Cieszyna w Pubie ExLibris przy placu Sobieskiego. Cena 6,50 zł.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Kędzierzyn Koźle, pub "Pod Lwami" przy ul. Piastowskiej 1. Leją portera Żywca (0,5/6 zł, 0,3/5 zł)*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorre Wyświetlenie odpowiedziSwego czasu piłem lanego portera cieszyńskiego w legendarnym klubie w Bydgoszczy "Mózg". Ceny nie pamiętam...
Comment
-
Comment