Piwo z browaru Fortuna w Płocku - zapytanie pw. do Warszawiaków i Łodzian

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pinio74
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.10
    • 3881

Piwo z browaru Fortuna w Płocku - zapytanie pw. do Warszawiaków i Łodzian

Nie wiem, czy właściwie zatytułowałem wątek, ale spróbuję wyjaśnić o co mi chodzi. Jak już napisałem jakiś czas temu na forum, w Płocku otwarty został niedawno pierwszy sklep, powiedzmy aspirujący do specjalistycznego sklepu piwnego. Na razie jest tam więcej zagranicy niż ciekawych polskich piw, ale mam nadzieję, iż to się zmieni. Podczas jednej z moich wizyt rozmawiałem z właścicielem i nasza rozmowa zeszła na browar Fortuna, który ostanimi czasy jest jednym z moich ulubionych. Gdy zapytałem o możliwość pojawienia się Fortuny w sklepie, właściciel powiedział, że nie zna żadnej hurtowni w pobliżu, która oferowałaby to piwo, a podróż własnym środkiem transportu do Miłosławia byłby opłacalny jedynie wtedy, gdyby jechał po większe ilości, jednakże nikt nie zagwarantuje mu, że piwo będzie miało zbyt. Moje zapewnienia, że wszystko wykupię nie zdołały go przekonać Po wejściu na stronę browaru Fortuna rzeczywiście pojawiają się jedynie hurtownie w Wielkopolsce i na Dolnym Śląsku, ale przecież piwo to można nabyć np. w Warszawie, czy też w Łodzi. I tutaj pojawia się moja prośba, przede wszystkim do forumowiczów z Warszawy, czy też Łodzi (ale inni też mogą się podzielić informacjami), aby przy okazji zakupów popytali w swoich sklepach, w których jest Fortuna, w jaki sposób się zaopatrują. Do Wawy, czy też Łodzi jest z Płocka około 100 km, więc może jest jakaś hurtownia w okolicach, która ma to piwo albo np. transport z browaru, który mógłby zahaczyć o Płock.
    Może uda się zebrać jakieś informacje, które będę mógł przekazać właścicielowi sklepu stając się jednocześnie jego dobroczyńcą i stałym klientem. Z góry dziękuję. Proszę o nie wpisywanie tekstów typu "zadzwoń do browaru", aż tak bardzo nie chce mi się pomagać
    Last edited by Pinio74; 2007-10-04, 12:45.
    BIRRARE HUMANUM EST
  • Dreamer
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.05
    • 1576

Rzeczywiście, w Łodzi u Marka na Pomorskiej browar Fortuna od dłuższego czasu dostępny w całym swoim asortymencie....
    Popytam przy okazji, choć wiem, że Marek wiele rzeczy ściąga do swojego sklepu własnymi kanałami (jakby się oglądał na hurtownie, miałby ten sam problem, co sklep w Płocku ).
    I jakoś mu się to opłaca, pewnie dlatego, że osiąga całkiem niezłe obroty...
    Blog: Piwna Brytania

Comment

Przetwarzanie...
    X