Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
Wyświetlenie odpowiedzi
Cała Polska, sieć sklepów Kaufland
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck Wyświetlenie odpowiedzijakie Formuły ????
Jakby ktoś miał nieklejone etykiety z tych dwóch piw to chętnie przyjmę.
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Interfan Wyświetlenie odpowiedziNo i pojawiły się piwa z Ambera.
Koźlak i Złote Lwy.Ostatnia zmiana dokonana przez kiszot; 2008-07-14, 19:59.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
W słupskim Kauflandzie, mam to szczęście, że zawsze, gdy tam zajrzę, Cornelius jest,
a dzisiaj nawet znalazłem dwa po terminie. Jeden 01.07.08, a drugi 06.05.08
Mają taką akcję (nie wiem, czy w całej Polsce), że gdy ktoś u nich znajdzie przeterminowany towar, wypłacają 5 zł.
Dostałem jedną piątkę, bo "to ten sam produkt". Mogłem jednego dać żonie i wysłać ją z nim za pięć minut
Nie chcieli ich oddać (na spróbowanie) za darmo, ani nawet sprzedać po niższej cenie.- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Comment
-
-
Dyskusja ta dotyczy asortymentu sieci Kaufland, a nie supermarketów jako takich i sensu ich istnienia. Proszę się trzymać tematu.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Szczecin, Kaufland
Witam,
Od jakiegoś pól roku w miarę regularnie odwiedzam szczecińskiego Kauflanda (na prawobrzeżu - ul. Struga). Co prawda niepasteryzowanych piwek tam nie ma ale poza typowymi korporacyjniakami można znaleźć wiele ciekawych piwek, zarówno z browarów małych jak i tych dużych. Oto co widziałem w tym miesiącu:
1. Okocim OK - puszka
2. Brok Jantar - puszka
3. Cornelius Weizen (pszeniczne!) - butelka
4. Strzelec Mocne - puszka
5. Polarne Mocne - puszka
6. Książ - butelka
7. Kiper mocny - puszka
Cen niestety nie pamiętam, ale drożyzny nie ma.
PozdrawiamMiałem iść na wojnę - poszedłem na piwo
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belfer102 Wyświetlenie odpowiedziOsobiście omijam sklepy tego typu uważając, że piwo tam proponowane jest niskiej jakości !
Wiele razy się naciąłem dlatego już w podobnych sklepach nie kupuję, no chyba, że jestem spragniony i robie to przy okazji
A wracając do tematu w Bełchatowskim Kauflandzie dostępne:
Cornelius (kasjerka myślała ze zepsuty bo "coś" w nim pływa) w Bełchtowie nie ma takiego wźięcia więc jak ktoś po przejazdem może zajrzeć
Kipery 7,5% oraz 10 %
Formułabeer, Golbeer
Książece
Obonov pszeniczny
Faustus
Okocim OK (puszka)
Brok Jantar (puszka)
Brok Export
Carpatia
Edelmaister
i jeszcze jakieś
Ps. Corneliusa w Bełchatowie można dostać w co drugim sklepie monopolowym, oraz w E'LeClerk (Czy jak to się tam pisze)Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Interfan Wyświetlenie odpowiedziNo i pojawiły się piwa z Ambera.
Koźlak i Złote Lwy.
Comment
-
-
W Piekarach zniknęło Brackie a w innych Kauflandach?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment