jak przedstawia się oferta piwna Carrefoura?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • demko
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2008.01
    • 116

jak przedstawia się oferta piwna Carrefoura?

Likwidują mi Alberta , w którym od czasu do czasu można było nabyć bardzo ciekawe piwa, łącznie z trapistami. W jego miejsce wchodzi Carrefour. Jaką mają ofertę piwną?, mieszkam prawie w Bieszczadach czy jest szansa na piwa z innych stron kraju i świata (oczywiście nie te 0.99 zł/szt). Niestety w Kałlandzie (to nie błąd w pisowni ) nic ciekawego,poza kilkoma pszeniczniakami nie ma. Bywalców Carrefoura proszę o ewentualne rozwianie moich obaw. Pozdrawiam.
  • piotry
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.08
    • 761

we wrocku jst całkiem niexle ale drogo - piwek z zachodu jest troszke i obolon i troche koncernówek z południa. szczerze to czasem coś kupie ale osobiście wole małe sklepy z piwem

Comment

• Aldach
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.07
      • 1269

W dużych Carrefourach nie jest źle, ale w Carrefour express (tych powstałych z Albertów) niestety baaardzo kiepsko. W moim najbliższym z ciekawszych piw jedynie Brok Eksport i Belfast. Są jakieś mózgotrzepy z Jabłonowa, czasami pojawia się całkiem przyzwoity Junak z Łodzi (ale bardzo rzadko i nigdy ciemny), kilka rodzajów z zagranicy (zwykle o ponad złotówkę drożej niż bywało za czasów Alberta) i to by było na tyle.

Comment

• demko
        • 2008.01
        • 116

hmmm, czyli czarne wizje raczej, byłem przekonany , że w carrefourze powinno być taniej i lepiej. Niestety w większości małych sklepików, przynajmniej u mnie standardowe zestawy albo mózgotrzepy albo masówka. Koźlaku amberowski wróć !!!

Comment

• fidoangel
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 3489

Tak czytam i czytam i płakać mi sie chce nad losem kolegi.Poważnie.
          Tęsknota za Koźlakiem Amberowskim!!! Normalnie nie mogę uwierzyć ,że gdzieś może być tak źle.
          Sorrki ,że nie na temat. Twoje
          "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
          Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
          Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• Rycho_128
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2007.03
            • 1054

Moim zdaniem, na podstawie tego co zaobserwowałem, Cerrefour to najgorszy hipermarket pod piwnym względem, niestety. Lepiej w Auchanie (ja, jako gdańszczanin nie kupuję tam Ambera, bo ich chyba powaliło z cenami, gdziekolwiek indziej na mieście jest dużo taniej), ale inne piwka mają (w miarę) w przyzwoitych cenach. W Realu nie wiem, bo tam nie chadzam. Jeżeli chodzi o duże sklepy, to najlepiej w BOMI (nawet mają w Gdańsku na Orunii Górnej lodówkę Ambera, tak samo w Matarni), a w ogóle to jak chce się kupić coś naaaaprawdę fajnego, to SMAK na Przymorzu
            Gdański Browar WaRy
            Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
            Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...

Comment

• demko
              • 2008.01
              • 116

cóż mieszkańcy Polski B i z małych miast mogą tylko poczytać o dobrych piwach, Rycho-128 dzięki za piwną mapę Gdańska ale trochę nie po drodze . A ja narzekałem kiedyś na Alberta a teraz ... czas chyba wrócić do kałlandu, może coś sensowniejszego rzucą.

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

W poalbertowym Carrefourze w mojej okolicy na początku nie było nic ciekawego. Teraz sytuacja się unormowała, ale oferta piwna wciąż raczej z tych słabszych, w dodatku przywalii takie ceny na niektóre piwa, że zrobiłem oczy w 5 zł - w takie cenie jest np. Obołoń, drożej od Paulanera...

Z polskich rzeczy tylko Perła i Brok są godne uwagi. Jest kilka piw z Wysp, jakieś La Trappe.

Comment

• Gopher
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2007.10
                  • 450

W Sanoku pewnie będzie C.Express więc tak jak pisał kolega Aldach nic ciekawego spodziewać się niemożna. W lubelskich Expressach słabiutko z polskich tylko Belfast, Junaki no i kilka zagranicznych (Samson, Hemp, Zlatopramen), w hipermarketach jest dużo ciekawiej.
                  Last edited by Gopher; 2008-03-02, 18:47. Powód: błąd orto.
                  Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát

Comment

• kopyr
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2004.06
                    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rycho_128 Wyświetlenie odpowiedzi
                    Moim zdaniem, na podstawie tego co zaobserwowałem, Cerrefour to najgorszy hipermarket pod piwnym względem, niestety.
                    Tesco jest gorsze. Ich wybór piw importowanych jest po prost żenujący.
                    blog.kopyra.com

Comment

• minos
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2006.11
                      • 34

W Gliwickim Carrefour (CH Forum) nie jest tak źle, ostatnio zakupiłem kamasutrę za 3.40 i jest spory wybór Brok, Perła, Łomża. Podobnie jest w drugim Carefour (CH Arena).

Comment

• angasc
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2006.04
                        • 977

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika demko Wyświetlenie odpowiedzi
                        cóż mieszkańcy Polski B i z małych miast mogą tylko poczytać o dobrych piwach, Rycho-128 dzięki za piwną mapę Gdańska ale trochę nie po drodze . A ja narzekałem kiedyś na Alberta a teraz ... czas chyba wrócić do kałlandu, może coś sensowniejszego rzucą.
                        Nie przesadzaj z tym alfabetycznym podziałem
                        Według niego, jeśli nawet Warszawę podłączymy do A, to 5 km za granicami miasta jest chyba Z.
                        W mojej okolicy, o rzut beretem od stolicy nie mam szans na nic ciekawego poza Obołoniem. Sama koncernówka i to raczej ta niższych lotów. Po jakieś lepsze piwo muszę jechać samochodem co najmniej kilkanaście kilometrów. I dotyczy to zarówno sieci handlowych ( mamy Globi oraz Marcpol ) jak i sklepików prywatnych. O knajpach nie wspomnę, bo to tylko Wielka Trójca, do tego rozrzedzana i za chore pieniądze - kufelek 0,5L - 6-14 zł .

Comment

• Petrus
                          Porucznik Browarny Tester
                          🍼
                          • 2002.10
                          • 385

Ostatnio pojawiły się tanie piwa Askania rozlewane prawdopodobnie we Frankfurcie nad Odrą dla jakiejś firmy ze Słubic.

Comment

• Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

No właśnie. Próbował już to ktoś? Nie odważyłem się kupić, a to mi się rzadko zdarza

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• anteks
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10768

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                              Nie odważyłem się kupić, a to mi się rzadko zdarza
                              a to dlaczego ? wysoka cena ?
                              Mniej książków więcej piwa

Comment

Przetwarzanie...
                              X