patrol piwny - Czarnogóra

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

    #16
    Dziś dostałem odpowiedź od Czarnogórca:
    FIT w Podgoricy zamknięty, tylko Bar warzy piwo
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

    Comment

    • kruger_nr1
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🍼
      • 2005.11
      • 802

      #17
      Za tydzień wybieram się do Baru na urlop, może ma ktoś jakieś nowe info co do piwnego świata Czarnogóry?
      Kolekcja puszek piwnych:
      http://puszkikrugera.web-album.org/

      Comment

      • danio_145
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.02
        • 723

        #18
        Jeśli chodzi o browary bez zmian. Pozmieniały się piwa z Niksica. Nie ma Nika Cool, jest Nik Limun. Doszedł jeszcze Nik Gold Export.

        Comment

        • becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2002.07
          • 14999

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kruger_nr1
          Za tydzień wybieram się do Baru na urlop, może ma ktoś jakieś nowe info co do piwnego świata Czarnogóry?
          Jednak okazało się, że piwo do Baru jest dostarczane z Podgoricy
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

          Comment

          • danio_145
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2005.02
            • 723

            #20
            Czyli tak jak pisałem, ha

            Comment

            • dryx
              † 1966-2017 Piwosz w Raju
              • 2002.04
              • 1735

              #21
              Krótki piwny raport a.d. 2015
              W całym kraju oczywiście królują piwa z Niksića.
              Różnego rodzaju Niksićko plus robione na licencji Apatinsko i Jelen.
              Piwa dostępne sa w puszkach, butelkach 0,25 , 0,33 oraz 0,5 l. ; do tego PEt-y.
              Nawet Nikśićko Cool Grejpfrut i Limun dostępne jest w litrowych PET-ach.
              Kaucje biorą tylko za półlitrowe Niksićko.

              Drugi browar to oczywiście FIT. Tylko powszechnie podawany adres tego browaru jest błędny.
              Browar znajduje się w Podgoricy na ulicy Josipa Broza Tita. Zajmuję niewielki segment w dużym industrialnym obiekcie. Brak jakichkolwiek wskazówek lub logo.
              Podawany adres Stanka Dragojevića 14 to tylko firmowa restauracja,
              podobnie lokale w Budvie (Shanghai - Vila Balkan - marina w Budvie) i Barze (Pivnica FIT Bar - Shanghai II, Jovana Tomaševića 11).
              Te 3 lokale serwują obecnie chińska kuchnię.
              Obecnie browar robi tylko beczkowe jasne piwo . Brak piwa butelkowanego.
              Niedostępne jest obecnie piwo ciemne.

              Jest jeszcze browar kontraktowy Big Hof Brewery, który współpracuje z chorwackim browarkiem Nova Runda.
              Niestety kontakt w czasie pobytu w Czarnogórze się urwał, nie doszło do spotkania i nie przetestowałem ich piw. Mają miedzy innymi lokal w Budvie.

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19293

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
                Warto skoczyć do Szkodry w Albanii, tam są 3 browary.
                Słyszałem tylko o zamkniętym Rozafa. Na mapie Pendiego też nie ma żadnego w Szkodrze. Akurat planuję wiosnę lub lato (festiwal piwa kraftowego w Kotor) i pewnie do Szkodry podskoczę.

                Comment

                Related Topics

                Collapse

                Przetwarzanie...