Propozycja - nowość w "Piwo - gdzie"

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Propozycja - nowość w "Piwo - gdzie"

Poddaję pod publiczny osąd propozycję utworzenia nowych tematów w dziele PIWO - GDZIE. Zdecydowałem się na upublikowanie tego pomysłu, gdyż nie jest to kwestia techniczna, a zależy od dobrej woli forumowiczów.

Proponuję zakładać kolejne wątki dla wszystkich polskich małych i średnich browarów z podawaniem miejsc gdzie można się ich napić. z beczki. Byłoby to dobre ułatwienie wyszukwiania lokali - już nie byłoby konieczności przeszukiwania po wszystkich województwach kilkudziesieciu wątkó, ale każdy browar miałby swój wątek. I np tak: tytuł tematu wątku "Amber - gdzie", a w treści:

Gdańsk, ul. Grodzka 16, Degustatornia - Koźlak, Żywe, Żywe n/f
    Gdańsk, koło SKM Oliwa, Bar Oliwski - Żywe.
    Kraków, Omerta, Kupa 3
    ...

Następne miejsca każdy chętny dopisywałby alfabetycznie wg miast, kopiując poprzedni wątek zawierający dane adresowe, czyli nie tylko dopisanie jednego lokalu, ale tak by każdy nowy wątek zawierał pełną listę (ew. dopisywanie bez kopiowania i co jakis czas ktoś zrobiłby aktualizację).

Można by się też zastanowić nad podawaniem cen i je później aktualizować.

Pomysł swój zaczerpnąłem z czeskiej strony http://www.beerborec.cz, gdzie można sobie poszukać, gdzie leją konkretną markę. Forma forum nie umożliwia skopiowania tamtych rozwiązań, ale wprowadzenie mojej propozycji jest w zasadzie równie przydatne. Zaznaczam, że tematy nie obejmowałyby wpisywania lokali gdzie leją Lechy, Tyskie itp. chociaż jakby się komuś chciało je wszystkie wymieniać, to wolna droga

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23929

Dedykowany dział "piwo-gdzie" niedługo ruszy (oby ) i oględnie rzecz biorąc takie informacje będzie zawierał (oczywiście będzie to możliwe wyłącznie przy dobrej woli BrowarBizowiczów)
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• arzy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.06
      • 2814

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
      (...)
      Następne miejsca każdy chętny dopisywałby alfabetycznie wg miast, kopiując poprzedni wątek zawierający dane adresowe, czyli nie tylko dopisanie jednego lokalu, ale tak by każdy nowy wątek zawierał pełną listę (ew. dopisywanie bez kopiowania i co jakis czas ktoś zrobiłby aktualizację).

Można by się też zastanowić nad podawaniem cen i je później aktualizować.
      (...)
      Pomysł jest godny uwagi.
      Co do uzupełniania listy i jej aktualizacji to proponuję w każdym nowym poście dopisywanie miejsca do danej miejscowości, a co pewien czas aktualizacja całego spisu.
      "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      Bractwo Piwne
      Skład Piwa
      Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• Maggyk
        Szara Adminiscjencja
        🍼
        • 2004.05
        • 5617

Na razie zasady działu pozostaną niezmienne. Zgodnie z tym co napisał Art dział Piwo Gdzie ma umożliwiać wyszukiwanie lokali biorąc pod uwagę dany browar. Pracujemy nad tym od dość długiego czasu i mam nadzieję zbliżamy się do upragnionego końca.
        Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
        Piwo domowe -
        Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
        PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• JAckson
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2004.05
          • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
          Na razie zasady działu pozostaną niezmienne. Zgodnie z tym co napisał Art dział Piwo Gdzie ma umożliwiać wyszukiwanie lokali biorąc pod uwagę dany browar. Pracujemy nad tym od dość długiego czasu i mam nadzieję zbliżamy się do upragnionego końca.
          To będzie krok milowy jesli chodzi o mozliwości wyszukiwarki
          Za szybką finalizację pomysłu

PS Gdyby do tego doszo pogrupowanie sklepów z piwem do większych miast to poprostu szał byłby pełen
          MM961
          4:-)

Comment

• Maggyk
            Szara Adminiscjencja
            🍼
            • 2004.05
            • 5617

Jeśli chodzi o możliwości wyszukiwawcze faktycznie ma być to milowy krok. Będzie możliwość wyszukiwania zarówno sklepu, i jak i lokalu biorąc pod uwagę województwo, miejscowość, browar. Wszystko ma być skomunikowane z serwisem wskazującym od razu na planie lokalizację danego miejsca.
            Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
            Piwo domowe -
            Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
            PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Czekam na te nowe funkcje z niecierpliwością. Tylko po co sam sobie coś takiego robiłem w Google Earth?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
              X