Własnie nabylem dwie butelki Ciechana miodowego i mam takie pytanie czy ktoś sprawdzał czy lepiej smakuje zmrożony miodowy czy lepiej go pić prosto ze sklepu? , nie wiem jak jest z piwami miodowymi dlatego pytam a w szczegolnosci Ciechan gdzie ponoc dają prawdziwy miód , chodzi mi o to aby go czasem tak nie popsuć czy zniwelowac jakos zapach , ktoś moze mi doradzic bo aktualnie przebywa od 5min w lodówce i się zastanawiam czy mu wystarczy czy moze lepiej go wyciągnąć , jak sądzicie , sory za tak debilny post ale troche nierozgarnięty piwosz jeste
aktualnie przebywa od 5min w lodówce i się zastanawiam czy mu wystarczy czy moze lepiej go wyciągnąć , jak sądzicie , sory za tak debilny post ale troche nierozgarnięty piwosz jeste
No, bardzo nierozgarnięty 5min to się butelka nie zdążyła schłodzić. 2h i myślę, że będzie dobrze.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Jak schłodzisz, to przy miodowym konieczne jest jeszcze przed nalaniem dokładne wymieszanie osadu z dna, byś wszystko miał w szklance. Wtedy osiągniesz pełnię smaku.
Comment