Tyle, że właściciel jest ekstremalnie ruchliwy i można go nie zastać na miejscu. Niedawno byłem w poniedziałek po 8, brama była otwarta, ale nie było nikogo, a telefonowanie nie dało rezultatu.
Wracam do tematu, można coś nabyć na miejscu? Znajomy będzie niebawem w Łasku, chciałbym go jakoś poczciwie skierować. Może jakiś sklepik "przybrowarniany"?
"Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."
czytałeś, jak mniemam, posty dotyczące tamtejszych piw. wypuszczasz się na wody pełne mielizn. obyś nie zatonął (w odmętach herbowego...) a może chcesz zrobić prezent komuś nielubianemu?
Spróbuj zadzwonić i "rozpytać" w browarze, choć "obawiam się, że wątpię" .
Jeśli znajomy będzie w okolicach, niech śmignie dodatkowe 15 km do Pabianic, tam w specjalistycznym sklepie najprawdopodobniej zastanie większość palety Koreba.
Piwo można kupić bezpośrednio w browarze. Jeśli brama do browaru bedzie zamknieta skręć w pierwszą ulicę w prawo (jadąc w kierunku Zduńskiej Woli). Około 100 m dalej jest po lewej stronie mały sklepik spożywczy. Będąc w Łasku zawsze znalazłem w nim coś z Koreba.
czytałeś, jak mniemam, posty dotyczące tamtejszych piw. wypuszczasz się na wody pełne mielizn. obyś nie zatonął (w odmętach herbowego...) a może chcesz zrobić prezent komuś nielubianemu?
Ja bym tak do końca nie krytykował Koreba, właśnie wypuścił na rynek ciekawe piwo - Żywe, Niefiltrowane (chyba mała wersja tych 5-litrowych baniaczków). Podobno nie ma tego specyficznego landrynkowatego smaczku jak reszta.
We Wrocławiu w galerii Magnolia Park było dziś stoisko tego browaru,piwka były po 6zł (0,5).Kupiłem ciemne korzenne oraz żywe o ciekawej barwie.Spróbuję w niedzielę jak wytrzymam
Comment