Relacja Michała Marandy: Lwów - tropem utraconego raju - komentarze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23964

Relacja Michała Marandy: Lwów - tropem utraconego raju - komentarze

Docent sprawdzał czy tuż za naszą wschodnią granicą - we Lwowie, panuje taki sam piwnie-pozytywny klimat jak przed laty. Zapraszam na relację z kilkudniowej podróży:

A tutaj zapraszam do komentowania, dyskutowania, pytania...
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Czy ja dobrze zrozumiałem, że nie ma w sklepach Obołonia?

A co z Sarmatem, Etałoniem i innymi piwami? Bo wychodziłoby z tej relacji, że tylko Lwowska Piwowarnia i zagraniczne koncerny?
    Nieciekawie to wygląda, nieciekawie.
    blog.kopyra.com

Comment

• docent
      • 2002.10
      • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
      Czy ja dobrze zrozumiałem, że nie ma w sklepach Obołonia?

A co z Sarmatem, Etałoniem i innymi piwami? Bo wychodziłoby z tej relacji, że tylko Lwowska Piwowarnia i zagraniczne koncerny?
      Nieciekawie to wygląda, nieciekawie.
      Oboloń jak najbardziej jest, tyle że nie pszeniczny i nie porter. Te są sprzedawane jako rzadko spotykana "Kolekcja Ziberta". Etalona widziałem tylko w lokalu na placu Halickim - wcześniej kelnerka powiedziała mi że go nie ma, dopiero jak wcyhodziłem zobaczyłem go w lodówce
      Z relacji nie wynika że tylko Lwowskie i koncerniaki. Pszeniczny honor ratuje szeroko dostępne Czernigiwskie jasne i ciemne. Inne marki dostępne w wersjach jasne i jasne mocne.
      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Seta
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 6964

Narobiłeś mi smaka Docencie. Byłem we Lwowie z 4 lata temu (wtedy rządziło Lwowskie jasne). Od roku próbujemy się z żoną wybrać do Lwowa (mam ok 150km), ale nie możemy się wybrać... I niestety ze względów osobistych pewnie nam sie to przez jakiś czas nie uda...

Comment

• Prusak
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 4497

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
          Oboloń jak najbardziej jest, tyle że nie pszeniczny i nie porter. Te są sprzedawane jako rzadko spotykana "Kolekcja Ziberta". Etalona widziałem tylko w lokalu na placu Halickim - wcześniej kelnerka powiedziała mi że go nie ma, dopiero jak wcyhodziłem zobaczyłem go w lodówce
          Z relacji nie wynika że tylko Lwowskie i koncerniaki. Pszeniczny honor ratuje szeroko dostępne Czernigiwskie jasne i ciemne. Inne marki dostępne w wersjach jasne i jasne mocne.
          Warto pamiętać, że we Lwowie można dostać znakomite piwo z browaru Mikuliniec w kilku różnych wcieleniach (ciemne, pszeniczne, premium, niepasteryzowane). Przynajmniej w dwóch sklepach nieopodal rynku i we wspomnianym w relacji "Piwnym Sadzie". Jest to w tej chwili, moim zdaniem, najlepsze piwo produkowane na Ukrainie.

Comment

• docent
            • 2002.10
            • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedzi
            Warto pamiętać, że we Lwowie można dostać znakomite piwo z browaru Mikuliniec w kilku różnych wcieleniach (ciemne, pszeniczne, premium, niepasteryzowane). Przynajmniej w dwóch sklepach nieopodal rynku i we wspomnianym w relacji "Piwnym Sadzie". Jest to w tej chwili, moim zdaniem, najlepsze piwo produkowane na Ukrainie.
            W "Piwnym Sadzie" z Mikulińca było tylko zwykłe jasne. Zero innych wariantów. W żadnym ze sklepów nie widziałem piw z tego browaru a szkoda nie bo nie miałem jeszcze okazji ich próbować. Możesz podać jakieś orientacyjne namiary na te sklepy?
            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Mi się opowieść Docenta najbardziej podobała, choc pozostałe też są bardzo interesujące - Docent rozprawia z największą swadą

Żałuję, ze nie wystarczyło mi czasu na sklecenie relacji z naszego zwiedzania Pragi i okolic, ale może jeszcze się zmobilizuję poza końkursowo.
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• docent
                • 2002.10
                • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                Mi się opowieść Docenta najbardziej podobała, choc pozostałe też są bardzo interesujące - Docent rozprawia z największą swadą

Żałuję, ze nie wystarczyło mi czasu na sklecenie relacji z naszego zwiedzania Pragi i okolic, ale może jeszcze się zmobilizuję poza końkursowo.
                Marusia, koniecznie spisz relację z Pragi. Ciekawy jestem Waszych wrażeń i tego czy dobre lokale wybraliście do wizytacji

Comment

• abernacka
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belfer102 Wyświetlenie odpowiedzi
                  (..)
                  Twoja relacja jest uboga, taka chyba na 5%. (...)
                  Jest przeokrutnie uboga! Docent byłem tak raptem półtorej dobry a znalazłem dwie knajpy z beczkowym piwem Jasnym i Miodowym z browaru w Mikulińcach (okolice Politechniki), w trzech sklepach PEŁNĄ ofertę piw z ów browaru (6xjasne, Ciemne, Miodowe, Pszeniczne), kilka knajp z piwem Czernihiwskim i Slawutycza. Niestety z twejego opisu co innego wynika.
                  Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23964

mozecie napisac kontrrelację uzupełniającą!
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• docent
                      • 2002.10
                      • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                      Docent byłem tak raptem półtorej dobry a znalazłem dwie knajpy z beczkowym piwem Jasnym i Miodowym z browaru w Mikulińcach (okolice Politechniki), w trzech sklepach PEŁNĄ ofertę piw z ów browaru (6xjasne, Ciemne, Miodowe, Pszeniczne), kilka knajp z piwem Czernihiwskim i Slawutycza. Niestety z twejego opisu co innego wynika.
                      W takim razie pozostaje tylko się cieszyć, że niekorzystne tendencje, które opisywałem, uległy zahamowaniu. A już wspaniałą informacją jest fakt powstania minibrowaru!

Comment

• kopyr
                        • 2004.06
                        • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belfer102 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Tendencje zawsze były do przodu, trzeba jeździć regularnie a nie tylko od święta, bo jak tam przyjdzie KP lub podobne, to dopiero się zaświęci.
                        Przecież na Ukrainie już jest Ancheuser Busch InBev i SABMiller.
                        Last edited by kopyr; 2009-02-11, 15:43.
                        blog.kopyra.com

Comment

• abernacka
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10862

Tak a propo, przedchwileczą zamieściłem w galerii fotkę piw znakomitych warzonych bez pośpiechu w małym browarze w Tarnopolu.
                          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• kishar
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2003.10
                            • 1691

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                            Przecież na Ukrainie już jest Ancheuser Busch InBev i SABMiller.
                            Ale jakoś odnoszę wrażenie, że InBev jest najmniej "szkodliwy", jest jeszcze Carlsberg (choć ja widziałem głównie licencyjnego Tuborga) a SABMiller co przejął ??

Comment

• kopyr
                              • 2004.06
                              • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedzi
                              Ale jakoś odnoszę wrażenie, że InBev jest najmniej "szkodliwy", jest jeszcze Carlsberg (choć ja widziałem głównie licencyjnego Tuborga) a SABMiller co przejął ??
                              Sarmata.
                              blog.kopyra.com

Comment

Przetwarzanie...
                              X