Relacja Adama Szuby - Wspomnienie piwa Arthur’s - komentarze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23926

Relacja Adama Szuby - Wspomnienie piwa Arthur’s - komentarze

Adam Szuba, Jurandofil, nie mogąc się doczekać obiecanego powrotu czeskiego piwa Arthur's, próbuje przypomnieć sobie, z właściwym sobie kolorytem, ostatnie jego z tym wyjątkowym piwem spotkanie... Proszę się przygotować na mnogość okołopiwnych wycieczek!

A tutaj zapraszam do komentowania, dyskutowania, łączenia się w bólu, dzielenia się tęsknotą za piwem Arthur's...
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Relacja całkiem fajna, ciekawa, ale chyba bardziej pod kątem kolejnictwa niż browarnictwa.
    Last edited by kopyr; 2008-10-02, 07:11.
    blog.kopyra.com

Comment

• jacer
      • 2006.03
      • 9875

Czy ja dobrze rozumiem, że autor nigdzie nie nocował?
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

Comment

• Jurandofil
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        🍼
        • 2007.10
        • 977

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
        Czy ja dobrze rozumiem, że autor nigdzie nie nocował?
        W dwudziestopięciogodzinnej wycieczce nie trzeba tracić czasu na nocleg
        Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
        Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

• darekd
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12561

Pomieszkując w Czechach miałem okazje zwiedzić parę podobnych miejsc, gdzie człowiek czuję się świetnie, a właściciel z radością i dumą dzieli się informacjami na temat swojego browarku. Szczególnie miło wspominam sladka Milana Rambouska z Hradca Kralove, który po powrocie z Wiednia specjalnie pofatygował się, gdy zadzwoniłem do niego z prośbą o pokazanie nam swojego mini-browaru. Jego wiedza jest powalająca, jeździ po całym świecie zakładając minibrowary i szkoląc ich pracowników, mimo to znalazł czas i z radością opowiadał nam o swoich doświadczeniach, o piwie, browarach. Poczęstował nas młodym piwem z dodatkiem słoweńskiego miodu kasztanowego i słoweńskiego chmielu (bo uważa, że tylko taki chmiel pasuje do takiego miodu). Piwo było szykowane na specjalne zamówienie władz miasta, hradeckiego biskupstwa oraz byłego prezydenta Słowenii, który jest fanem rambouskowego piwa.
          Już inaczej było na Słowacji, gdzie jest różnie. Stałem przed drzwiami minibrowaru w Svatym Jurze pod Bratysławą przez telefon błagam wręcz właściciela, żeby choć pokazał na chwile swój browar,mimo że obecnie nie warzyli. Cham nawet nie chciał wyjść ze swojej nory...
          W Polsce, coraz mniej jest miejsc do zwiedzania w ogóle, a gdy nawet jakiś browar się znajdzie, to na co można liczyć w takim Spiżu, Bierhalle i innych... Miłe wspomnienie miałem z Hausta w Zielonej Górze, gdzie barmanka z dumą i radością opowiadała o ich piwach. Jeśli jest w takim piwie radość, to od razu lepiej smakuje. Bo gdzie się piwo warzy tam się dobrze darzy!
          To takie mnie naszły wspomnienia po ciekawej relacji Jurandofila. Może się jeszcze uda pokosztować Arthur'sa

Comment

• kopyr
            • 2004.06
            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
            Szczególnie miło wspominam sladka Milana Rambouska z Hradca Kralove,
            Darku, czy możesz napisać coś więcej o tym browarze. Na jakiej zasadzie on funkcjonuje? Gdzie można się napić ich piwa? Schodziłem kiedyś całe Namesti w Hradcu i nie trafiłem do tego browaru. Jak później poczytałem, okazało się, że nie jest tak prosto. Możesz trochę przybliżyć temat.
            blog.kopyra.com

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23926

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
              Darku, czy możesz napisać coś więcej o tym browarze. Na jakiej zasadzie on funkcjonuje? Gdzie można się napić ich piwa? Schodziłem kiedyś całe Namesti w Hradcu i nie trafiłem do tego browaru. Jak później poczytałem, okazało się, że nie jest tak prosto. Możesz trochę przybliżyć temat.
              może juz w nowym temacie, mamy też parę zdjątek, to dodam

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• docent
                • 2002.10
                • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                może juz w nowym temacie, mamy też parę zdjątek, to dodam
                A dlaczego w nowym temacie? Warto pisać w tym co już jest, zresztą przez Was założonym http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=53058

Sporo fotek i adres nowej lokalizacji jest na stronie domowej browaru www.rambousek.wz.cz
                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23926

w nowym, w sensie - nie w tym

Comment

Przetwarzanie...
                  X