Eire Noteckie-na śląsku gdzie kupić? Jest "odpowiednik" tego piwa?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Promil03
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2007.10
    • 2833

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
    Piotr i Paweł w Katowicach powinien mieć w swojej ofercie ale jeszcze tam nie byłem więc nie jestem pewien.
    Ten sklep nie ma w ofercie piw z Czarnkowa.

Comment

• adam16
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.02
      • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belfer102 Wyświetlenie odpowiedzi

...Powyższe piwo sprawdź w DH Skarbek/ Katowice, tam dzieją się czasami rzeczy niesamowite !
      W Skarbku nie ma i nie było piw z Czarnkowa. Pozostaje nadzieja, że może kiedyś...
      Browar Hajduki.
      adam16@browar.biz
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• kopyr
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2004.06
        • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belfer102 Wyświetlenie odpowiedzi
        Poruszyłeś tutaj kilka świetnych tematów tzn potencjalnie doskonałych do swych prześwietnych felietonów - rozwiń je.
        Jakoś nie wiem w jakim kierunku miałbym je rozwijać. Staram się pisać o piwie, choć ostatnio wychodzi, że bardziej o małych browarach. A to są tematy na felietony historyczne lub polonistyczne. Mimo, że humanistycznie czuję się tęgo, to nie na tyle, żeby brnąć w takie tematy.

Cieszę się, że felietony się podobają. Wbrew pozorom nie otrzymuję jakiegoś wielkiego odzewu czy się podobają czy nie, więc każdy taki głos mnie cieszy.
        blog.kopyra.com

Comment

• h5n1
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2008.10
          • 9

Odświeżam temat, może akurat ktoś wie gdzie w Katowicach lub bliskich okolicach można kupić Eire Noteckie? Pół Katowic przeszukałem i na razie nic :/

Comment

• Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

A w Realach sprawdzałeś? Ktoś tu chyba pisał, że pojawiło się w gdańskim, to może i na Śląsk rzucili.
            Masz też w Katowicach Piotra i Pawła na ul. Bażantów 2 - tam powinien być Czarnków.
            Last edited by Pendragon; 2009-03-24, 11:29.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• h5n1
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2008.10
              • 9

Reala nie sprawdzałem, ale "Piotra i Pawła" dosłownie wczoraj - bardzo duży wybór, ale z Czarnkowa nic.

Comment

• Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

Spróbuj porozmawiać z kierownikiem działu piwnego. Może zacznie sprowadzać. Skoro mają w ofercie w północnej części kraju, to mogą wysłać i na południe. Ale zależy od człowieka - kierownik działu ze Szczecina sam pyta na naszym forum, jakie piwa ma ściągnąć Mam cały czas na myśli Piotra i Pawła.
                Last edited by Pendragon; 2009-03-24, 11:46.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Maggyk
                  Szara Adminiscjencja
                  🍼
                  • 2004.05
                  • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika h5n1 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Witam

Niedawno przejeżdżając przez Poznań miałem okazje nabyć piwo Eire Noteckie z Czarnkowa. Bardzo mi posmakowało, jednak na śląsku nigdzie w sklepach jeszcze go nie spotkałem. Może ktoś wie gdzie takie piwo można nabyć?

Ewentualnie jakie piwo ma bardzo podobny smak do Eire i jest jednocześnie łatwiej dostępne?

Z góry dzięki za odpowiedzi
                  Pozdrawiam
                  h5n1
                  Nie powtarzaj proszę pytania o dostępność tego piwa w tematach dotyczących konkretnych sklepów.
                  Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                  Piwo domowe -
                  Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                  PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• kjaros
                    Porucznik Browarny Tester
                    🍼
                    • 2007.03
                    • 378

Zerknij do pubu Geneza w Katowicach przy ul. Warszawskiej 66 (skrzyżowanie ulic Warszawskiej z Jerzego Dudy-Gracza i Granicznej). Erie najczęściej w bączkach ale raz do roku jest i z "kija". Dostępne też piwa z Ciechanowa.
                    Last edited by kjaros; 2009-03-24, 12:27.
                    Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.

Comment

• noodles
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2005.09
                      • 700

Głowy bym nie dał ale wydaje mi się że widziałem kiedyś Eire w delikatesach Bomi.
                      Moja kolekcja podstawek

Comment

• h5n1
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2008.10
                        • 9

Sprawdzone dzisiaj - w Katowickim Bomi nie ma i nigdy nie było piwa z Czarnkowa. Szukam dalej.

Comment

• Promil03
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2007.10
                          • 2833

Odpuść sobie bo szkoda czasu. Sprawa z Czarnkowem wygląda tak, że nie ma go u nas nigdzie, w: Bomi, Piotrze i Pawle, Almie, Delimie, Żabkach, Realach i innych takich tam.
                          Ale...
                          Pod koniec kwietnia prawdopodobnie wybieram się do firmy do Wałcza, więc pewnie przytacham znowu 5-6 kartonów. Mam kilku "stałych" ( co prawda dopiero raz była taka akcja, ale myślę, że ponownie będą chętni) odbiorców, ale jeden kartonik mogę zarezerwować dla Ciebie. W odpowiednim czasie dam znać co i jak.
                          Pozdrawiam

Comment

• h5n1
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2008.10
                            • 9

Ok, w takim razie czekam na jakieś szczegółowe info jeśli chodzi o akcję W każdym razie nie poddaję się również jeśli chodzi o poszukiwania Eire w rejonie Katowic

Comment

• sebokuc
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2006.01
                              • 2

Ciągle szukam Piwa Noteckiego Eire z Browaru Czarnków w okolicach Zagłębia Dąbrowskiego

Comment

• Promil03
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2007.10
                                • 2833

To bardzo nieuważnie czytasz nasze forum. Eire z Czarnkowa jest już od kilku tygodni dostępne w 2 sklepach: w Katowicach i Bytomiu.

Comment

Przetwarzanie...
                                X