Dąbrowa Górnicza - różne sklepy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • silvian
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2008.08
    • 727

Dąbrowa Górnicza - różne sklepy

W żabce na Alejach znalazłem kipera mocnego z Piotrkowa Tryb, na osiedlu Kasprzaka w markecie stokrotka można znaleźć Łomże. Otwarto nowy sklep monopolowy na Redenie (w budynku byłego pubu Cegielnia) ale z polskich piw tylko koncerniaki a z zagranicznych szwedzki old gold, asahi, jakiś chiński wynalazek i grecki mythos. Spytałem gościa czy nie planuje wprowadzić czegoś polskiego ale usłyszałem, że jestem pierwszy który o to pyta więc jak będzie więcej chętnych to coś sprowadzi.
    Na niewielkim barze "Baryłka" (chyba ul. Listopada, niedaleko salonu Hyundaia) widnieje szyld paulanera i brackiego ale jeszcze nie miałem okazji sprawdzić czy faktycznie tam leją te piwa. Jeśli ktoś był to proszę o info.
    Last edited by silvian; 2008-10-20, 16:15.
    "Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."
  • Maggyk
    Szara Adminiscjencja
    🍼
    • 2004.05
    • 5617

Wątek wydzielono z Piwo - Gdzie » Sklepy z piwem » Dąbrowa Górnicza, Al. Józefa Piłsudskiego 87, Intermarche .

Proszę zapoznać z zasadami działu sklepy z piwem zanim zamieści się w nim jakikolwiek post.
    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
    Piwo domowe -
    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• silvian
      • 2008.08
      • 727

Taki był pierwotnie zamysł, nie wiem czemu tak się wkleiło, przepraszam. Jeśli jest taka opcja to proszę o przeniesienie postu.

Comment

• Promil03
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2007.10
        • 2833

Proszę jeszcze o poprawienie nazwy tematu na: "Dąbrowa Górnicza - różne sklepy".
        To tak, żeby nie było wątpliwości o jaką Dąbrowę chodzi.

Dziękuję i pozdrawiam

Comment

• silvian
          • 2008.08
          • 727

To jeszcze na dokładkę dołożę że w tej "Baryłce" faktycznie jest Brackie (butelka za 4 PLN) i lany Paulaner za 8 PLN (drogo trochę).

Comment

• Czapayew
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.10
            • 1966

Widzę, że temat jest mimo wszystko rozwojowy, to i ja się dołożę:
            Owe delikatesy na Redenie (MONOPOLAND) są generalnie zastawione produktami KP i CP, a piwka z zagranicy można taniej kupić w marketach.
            Z moich obserwacji: BRACKIE raczej jest w KAUFLANDZIE,
            w delikatesach Lewiatan (SAVEX) w Ząbkowicach permanentnie jest do kupienia IRLANDZIKIE MOCNE - 0,33 l za 2,95 zł,
            w niewielkom sklepiku obok dawnego Uniwersalu (lub apteki Mandragora, chyba ul. Gagarina) są dostępne piwa z Zawiercia - na pewno TAGER.
            w pawilonie na Os. Robotniczym (Ząbkowice), niedaleko przychodni raczej jest KOZACKIE z Namysłowa.
            Poza tym, jak się ma szczęście, to się ustrzeli namysłowskie ZAMKOWE MOCNE lub raciborskiego HAJDUKA. Nie zmienia to faktu, że najlepiej zaopatrzonym w piwo sklepem w DG jest INTERMARCHE.

Dziękuję za wypowiedź
            "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
            www.piwnekapsle.net

Comment

• silvian
              • 2008.08
              • 727

Z moich obserwacji: BRACKIE raczej jest w KAUFLANDZIE,
              w delikatesach Lewiatan (SAVEX) w Ząbkowicach permanentnie jest do kupienia IRLANDZIKIE MOCNE - 0,33 l za 2,95 zł.
              Owszem jest Irlandzkie mocne ale za 2,75 PLN, do tego można nabyć miodowe z Jabłonowa.

w pawilonie na Os. Robotniczym (Ząbkowice), niedaleko przychodni raczej jest KOZACKIE z Namysłowa
              To sprawdzę jutro, na pewno można nabyć kozackie i rycerskie z Namysłowa w delikatesach "zorba" w Ząbkowicach, niestety tylko pucha.

w niewielkom sklepiku obok dawnego Uniwersalu (lub apteki Mandragora, chyba ul. Gagarina) są dostępne piwa z Zawiercia - na pewno TAGER.
              A jakoś nie mogę skojarzyć gdzie to jest:/

Comment

• Czapayew
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.10
                • 1966

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika silvian Wyświetlenie odpowiedzi
                A jakoś nie mogę skojarzyć gdzie to jest:/
                Mając za plecami wejście do apteki MANDRAGORA widzisz biały dom z "przylepionym" sklepikiem - o ów "shop" mi chodzi

www.zamkoszlaki.com
                www.piwnekapsle.net

Comment

• Czapayew
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.10
                  • 1966

na pewno można nabyć kozackie i rycerskie z Namysłowa w delikatesach "zorba" w Ząbkowicach, niestety tylko pucha.
                  W ZORBIE kupiłem CHAMPIONA ŚLĄSKIEGO z Raciborza (puszka)

www.zamkoszlaki.com
                  www.piwnekapsle.net

Comment

• silvian
                    • 2008.08
                    • 727

W stokrotce na ul. Kasprzaka znalazłem perłę export.

Comment

• silvian
                      • 2008.08
                      • 727

Bierdronka

Nie wiem czy to ważne ale uprzejmie donoszę, że znalazłem leżajska jasnego w biedronce przy ul. Kasprzaka, niestety tylko pucha.

Comment

• Czapayew
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.10
                        • 1966

Leżajska kupowałem w BIEDRONCE w Ząbkowicach.
                        W tychże samych Ząbkowicach w LEWIATANIE wczoraj zakupiłem KARMI BLACK - pucha, 3,50 zł.

www.zamkoszlaki.com
                        www.piwnekapsle.net

Comment

• Czapayew
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.10
                          • 1966

Tucznawa, Delikatesy ANATOL
                          ZŁOTY DENAR (Namysłów)
                          BECZKOWE MOCNE (Kiper)
                          oba zapuszkowane

www.zamkoszlaki.com
                          www.piwnekapsle.net

Comment

• silvian
                            • 2008.08
                            • 727

Dąbrowa Górnicza, ul. Kościuszki, niewielki sklepik alkohole świata.
                            Oprócz masówy można było jeszcze dostać budweisera, złoty bażant i branika.
                            Kupiłem też jeszcze "Three Horses" (taka mała niespodzianka).

Comment

• granat862
                              • 2004.12
                              • 945

Oprócz masówy można było jeszcze dostać budweisera, złoty bażant i branika.
                              Budweiser, Zloty bażant i Branik to też masówka
                              Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

Przetwarzanie...
                              X