Piwo na wynos tańsze niż w lokalu?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Jurandofil
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2007.10
    • 977

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13 Wyświetlenie odpowiedzi
    Nie zastanawia Ciebie to, że jesteś jedyną osobą, która dziwi się, że piwo na wynos jest tańsze niż w lokalu ?
    Jeżeli uważasz, że jedyny koszt jaki ponosi właściciel lokalu, to koszt mycia szklanek, to gratulacje.
    Już mnie nie dziwi. Oczywiście.
    Nareszcie zrozumiałem dlaczego w Polsce pije się na ulicach, a nie w lokalach

PS. Drugie stwierdzenie przez grzeczność przemilczę.
    Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
    Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

• Sokół83
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.12
      • 1598

tak w ramach ciekawostki podam jeszcze, że w Łodzi jest taka sklepo-mordownia na Kilińskiego, w której nawet byłeś, gdzie są dwie ceny na piwie: na wynos i na miejscu - ta druga jest 30-40gr wyższa

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jurandofil Wyświetlenie odpowiedzi
      jak mam dopłacić 3-5zł klimatycznego za śmierdzący petami lokal, w którym obsługa próbuje mnie za każdym razem rąbnąć na kasę to wolę zdecydowanie ławkę
      Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

Na pewno przez to, że w kilku na krzyż lokalach w Polsce jest taniej na wynos.

Żeś się uczepił jak rzep psiego ogona. Przecież nie chodzi o to, żeby wziąć taniej na wynos i usiąść tuż za rogiem. To jest oferta dla ty, którzy z różnych powodów nie mają czasu spożyć w lokalu lub np. muszą usiąść tego dnia za kółkiem.

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23926

No to mażli przykład z Bambergu - normalnym jest że na wynos jak Ci naleją w Twoją kanę to zapłacisz mniej niż za tą samą ilość kuflową. Piwo szybko jest nalewane do butli (zwykle większej niż zawartość kufla), nie zajmujesz miejsc siedzących, nie korzystasz raczej z toalety, nie zajmujesz czasu kelnerowi, itp. Przykład z browaru Keesmann - Bock - na miejscu 2,60E za 0,5l - nalany do butli 2l 1,5E za 0,5l. Nikt nie robi problemów, uśmiech na twarzy, lanie w butlę, płacenie, rozliczenie, finito. Dla mnie jako kierowcy - zbawienne - piwa mogłem spróbować dopiero dotarłszy do Piwowara
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• delvish
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.11
            • 3508

Kolejny paradoks spotykany przeze mnie tylko w Polsce: na wynos taniej niż na miejscu.
            Skandal! Hańba! Istne Pandemonium
            "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
            (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

Przetwarzanie...
            X