Artykuł Tomka Kopyry: Bamberg bez lukru - komentarze
Collapse
X
-
-
kolega uczy angielskiego w walencji. mówi, że to orka na ugorze. a załatwienie czegokolwiek bez znajomości hiszpańskiego jest po prostu niemożliwe. jednak nie obserwuje się niechęci do tego języka, po prostu ludzie go nie znają. francja to co innego. podam przykład - jadę niedługo do paryża i zarejestrowałem się na francuskim forum piwnym touteslesbieres. wpisałem po angielsku pytanie o dobre sklepy z piwem i wyjaśniłem, że nie znam francuskiego. przez ponad dwa tygodnie odpowiedział mi jeden typ - z tuluzy! nie wierzę, żeby moja angielszczyzna była tak zawiła, żeby po całej podstawówce nauki angielskiego panowie francuzi nie dali sobie z nią rady.veni, emi, bibiComment
Related Topics
Collapse
-
Browar restauracyjny w mieście urodzin Alberta Einsteina, znajdujący się w samym centrum na starym mieście przy ratuszu.
Odległość od dworca (800 metrów) można przejść pieszo, lub podjechać tramwajem.
Olbrzymi, jednoprzestrzenny lokal ma wiele zakamarków. Dużych rozmiarów...-
Channel: Niemcy
-
-
Browar restauracyjny w hotelu w centrum Monachium z doskonałą lokalizacją, 5 minut spacerem od głównego dworca kolejowego.
Eleganckie i stylowo urządzone wnętrze lokalu jest bardzo przestronne.
Po wejściu znajdujemy się przy barze na przeciwko którego stoi wielka, masywna warzelnia....-
-
-
Rauchbock
Ekstr. 16%
Alk. 6,4%
Aromat - tony wędzonego słodu dominują (nie piszę czy oscypek czy kiełbasa, bo wiadomo że słód nie jest wędzony produktami spożywczymi, a odgadnięcie jakie drewno zostało użyte do wędzenia słodu jest poza moimi możliwościami,...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Legendarny, historyczny browar we frankońskim Bambergu i o dziwo nie oceniane tu dotąd piwo (no chyba, że nie znalazłem...)
Ciemny Rauch na słodzie z bukowego wędzenia ze złotymi medalami na European Beer Star 2021 i 2022.
https://klosterbraeu.de/
13,1% ekstr.,...-
-
-
Kranj to jedno z najludniejszych słoweńskich miast z małą, aczkolwiek urokliwą starówką.
Z Ljubljany można tu dojechać w poł godziny pociągiem kolei Słoweńskich SŻ.
Od 2016 roku działa tu browar regionalny "Kranjska Pivovara".
Niestety przybytek zlokalizowany...-
Channel: Słowenia
2022-09-25, 21:22 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment