Artykuł Tomka Kopyry: Bamberg bez lukru - komentarze

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

    #46
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
    Starsze pokolenie jednak jest oporne.
    Tu bym się mógł zgodzić, ale w miejscach użyteczności publicznej raczej nie pracują emeryci.
    blog.kopyra.com

    Comment

    • tfur
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2006.05
      • 1311

      #47
      kolega uczy angielskiego w walencji. mówi, że to orka na ugorze. a załatwienie czegokolwiek bez znajomości hiszpańskiego jest po prostu niemożliwe. jednak nie obserwuje się niechęci do tego języka, po prostu ludzie go nie znają. francja to co innego. podam przykład - jadę niedługo do paryża i zarejestrowałem się na francuskim forum piwnym touteslesbieres. wpisałem po angielsku pytanie o dobre sklepy z piwem i wyjaśniłem, że nie znam francuskiego. przez ponad dwa tygodnie odpowiedział mi jeden typ - z tuluzy! nie wierzę, żeby moja angielszczyzna była tak zawiła, żeby po całej podstawówce nauki angielskiego panowie francuzi nie dali sobie z nią rady.
      veni, emi, bibi

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19260

        #48
        Cóż, bazuje na swoich spostrzeżeniach i opiniach osób które tam były. Niech ci będzie...

        Comment

        Przetwarzanie...
        X