Północne Czechy- pytania

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pankracy
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2007.10
    • 2801

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedzi
    masz jeszcze mapkę Czech z browarami http://mapa.pivni.info/.
    Ta mapa jest już trochę leciwa i nieaktualna.
    Na stronie pivni.info od przynajmniej roku mają już nową (na stronie głównej, w ramce po lewej pod hasłem Pivovary).

Comment

• dadek
      Major Piwnych Rewolucji
      🍺🍺
      • 2005.09
      • 4702

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika unkel Wyświetlenie odpowiedzi
      3. Początkowo planowałem zatrzymać sie w Nachodzie i stamtąd robić wypady, ale chyba Hradec jest lepszym miejscem. Na szczęście pociągi w Czechach są dosyć tanie, więc chyba nie zbankrutujemy
      Właśnie wróciłem z wypadu do Czech i obecne ceny biletów ČD użytecznych dla piwnych (i nie tylko) turystów przedstawiają się następująco:
      - Sone+, 150 kč (na pociągi przyspieszone i osobowe), 450 kč (na wszystkie). Ważny jest w sobotę lub niedzielę dla 2 osób powyżej 15 lat i 3 poniżej.
      - Regio Net, 150 kč dla jednej osoby, 300 kč dla 5 osób. Ważny jest codziennie w pociągach przyspieszonych i osobowych w jednym kraju (województwie) do godz 24. Mapy ich zasięgu są tu: www.cd.cz/regionet
      - ČD Net, 450 kč dla jednej osoby, 900 kč dla 5 osób. Ważny jest codziennie na wszystkie pociągi do godz. 24.
      Poza tym obowiązuje oczywiście bilet grupowy na dowolną relację dla grup 2 - 30 osób, gdzie pierwsza z nich płaci cały bilet a każda następna ze zniżką 50%.
      Kupując bilet tam/powrót w dowolnej relacji otrzymuje się zniżkę 10% (jednak to tylko ważne dla samotnych podróżników).
      Tak więc Unkel, możesz wybierać i przebierać. Oferta ČD jest bogata nie tylko w połączenia ale i system zniżek. A im was więcej pojedzie tym taniej zapłacicie.

Comment

Przetwarzanie...
      X