Brackie w Sosnowcu.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bastion
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2006.10
    • 1168

Brackie w Sosnowcu.

Nie wiem może forumowicze ze Sosnowca mnie wyśmieją, bo okaże się że Brackie w sklepach w Sosnowcu jest na porządku dziennym, i opisywanie miejsc gdzie występuje jest niepotrzebne, ale śmiem zauważyć że takowe kupowałem kilka dni temu w sklepie ''ARO'' na ulicy (troche się uśmiałem) Przyjaciół Żołnierza.
    Sklep jest czynny w dni robocze do 20.00.
    Brackie kosztuje 2.15 + kaucja, a co ciekawe na wystawie gdzie stoją puste butelki, ta z Brackiego jest z wzorem etykietki sprzed kilku dobrych lat..
    Jako że w moich okolicach Brackiego niet, oczywiście skorzystałem z okazji..
  • bastion
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2006.10
    • 1168

Byłem dzisiaj w tym sklepie i zakupiłem 3 ostatnie sztuki Brackiego.
    W rozmowie która wywiązała się z właścicielem który akurat był, uzyskałem informacje że przedstawiciel GŻ przywozi piwa w Piątki, i można się spodziewać również Brackiego, o które musi się usilnie prosić na hurtowni.
    GŻ nie jest specjalnie zainteresowana dystrybucją tego piwa, a jako powód wymienia krótszą datę do spożycia..
    Jednak właściciel albo lubi to piwo, albo ma stałych klientów, bo jak twierdzi będzie ''walczył'' o nie.
    Tym razem spisane godziny otwarcia: Pon- Sob 6*-21* Niedz 8*-21*

Comment

• bastion
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2006.10
      • 1168

W Sosnowcu w Billi , na ulicy Braci Mieroszewskich 2/a, Brackie w butelce po bodajże 2.19 zł.

Comment

Related Topics

Collapse

• Warzywo
        Nadchodzi koniec Brackiego?
        Warzywo
        Piwo warzone w Cieszynie, zniknęło z rynku warszawskiego ale nie to skłania mnie do, dla mnie, ponurej refleksji - nadchodzi koniec Brackiego z Cieszyna.
        Byłem na feriach w Ustroniu, odwiedziłem też Cieszyn i Wisłę.
        Zmiany, które zaobserwowałem to dodawanie w lokalach do nalewaka...
        2018-01-22, 12:26
      • dadek
        Czechy, Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
        dadek
        Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
        2023-11-17, 00:48
      • borsuklodz
        Kupię Kufel Brackie- Bar u Bociana
        borsuklodz
        Kupię Kufel Brackie- Bar u Bociana, pozdrawiam.
        2018-11-30, 14:54
      • bastion
        Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
        bastion
        Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
        2025-01-10, 21:09
      • dadek
        Neißstraße 8, Bierblume Hausbrauerei
        dadek
        Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
        2023-04-27, 02:48
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...