Warszawa - gdzie kupie importowanego Heinekena?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mizoo
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2008.10
    • 4

Warszawa - gdzie kupie importowanego Heinekena?

Cześć! Chciałbym Was przede wszystkim zapytać gdzie mógłbym nabyć importowanego Heinekena w Warszawie?

Byłem 2 lata temu w Zurichu i zakupiłem tam kilka butelek 0,33. Po wypiciu pierwszego łyka zrobiłem duże oczy - smak tego "żywieckiego" jest jak smak kartonu.
    Nie wiecie czy do Szwajcarii jest importowany "Heniek" z Holandii czy może tak jak u nas produkowany lokalnie?
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6057

Daj se spokój. Kup se lepiej piwo. Jakiekolwiek. Na pewno będzie lepsze.
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• mizoo
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2008.10
      • 4

Cooper, na pewno kupie, powoli wdrażam się w temat.
      Smak tamtego ma wartość sentymentalną.

Comment

• sibarh
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2005.01
        • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mizoo Wyświetlenie odpowiedzi
        Nie wiecie czy do Szwajcarii jest importowany "Heniek" z Holandii czy może tak jak u nas produkowany lokalnie?
        Oczywiście że robiony na miejscu. Np. browar Calanda jest własnością Heinekena, ale czy tam go robią to nie wiem. Z zasady nie tykam takiego "wyrobu". Pamietam że stoją na półkach w szwajcarskich sklepach, ale skąd są niestety nie sprawdzałem.
        2800 nowe piwa opisałem na forum
        Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
        Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• kopyr
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2004.06
          • 9475

Jeżeli napaliłeś się na tego Heńka jak komornik na szafę, to jest rada. KEG 5L, u nas nie mają linii do takich beczek, więc na pewno jest importowany. Ewentualnie może gdzieś znajdziesz zestaw sylwestrowy z butlą 1,5L, ta też jest importowana, choć już pozostałe w tym zestawie są made in Poland.
          blog.kopyra.com

Comment

Przetwarzanie...
          X